• www.henriks-hvidevarer.dk

Den første krone - en test i rustfrit stål - er kommet op i Algade der snart bliver kongelig. Foto: Michael Thønnings

Algade bliver kronet

Der kommer kongekroner i Algades lygtepæle, så man kan markere byen som kongeby i forbindelse med flagjubilæet. I sidste uge blev en forsøgskrone sat op. 

Vordingborg Der var et forsøg for nogle år siden, og der blev sat kommunale penge af til det, men så blev det alligevel ikke til noget. Men det gør det nu.
I sidste uge kom et testeksemplar af en kongekrone i stål, op i en af Algades lygtepæle, og hvis alt går vel, er det bare den første af slagsen.
- De var ude for at sætte en krone op og teste, hvordan den kan monteres, fortæller Jørgen Nymark fra lokalrådet i Vordingborg.  
Han er en af de oprindelige idémænd bag at få kongekroner i lygtepælene, og efter en snak med Bycentrum Vordingborg, har man fundet ud af at lave en aftale, så man kunne få sat gang i produktionen.
- Der er foreløbig bestilt 50 kroner, som de laver ned hos Sydhavnens Smedeværksted. Den første her er en test i Rustfrit stål, men det er meningen de skal have en overfladebehandling i ”guld”, fortæller Jørgen Nymark.

Kongeby til jubilæum
Opsætningen af testkronen, skete i den sydlige ende af Algade, nær Boulevarden, og syner noget anderledes end de endelige kommer til. Men der er også lidt tid endnu, til de skal være klar.
Således er det meningen  at kronerne skal være en del af fejringen af Dannebrogs 800 års jubilæum, der som bekendt tager rigtig fart i juni.
- Det er tænkt så de skal op ved specielle lejligheder, men jeg håber da, at man kan finde ud af at lave en ordning, så de kommer til at sidde der permanent, siger Jørgen Nymark.
Til at begynde med skal man lige blive enige om beslagene og så er man ved at lave en aftale med Festugens folk, der skal stå for opsætningen af kroner i lygtepælene.
- Men jeg synes de passer fint ind - og det ville jo være dejligt at kunne markere Vordingborg som kongeby, påpeger Jørgen Nymark.
 

Den første krone - en test i rustfrit stål - er kommet op i Algade der snart bliver kongelig. Foto: Michael Thønnings

Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar