Hans Henrik Henriksen fangede en karpe på 5,5 kilo. Foto: Ulrik Jensen

Alle fik fisk på krogen

Lystfiskeriets Dag blev i Vordingborg markeret med fiskeri i både voldgraven og Nordhavnen, og novicer kunne få råd og vejledning af medlemmer af Sportsfiskerforeningen Storstrømmen.

Vordingborg Voldgraven rundt om borgruinen i Vordingborg bugner af fisk. Det kunne deltagerne i Lystfiskeriets Dag i søndags ved selvsyn konstatere, og alle som havde lyst til at prøve kræfter med en fiskestang fik også noget på krogen.
Da voldgraven efter at have ligget hen som dyreeng for nogle år siden blev genskabt med vand var det egentlig hensigten, at den skulle fungere som ynglested for frøer og salamandre, og det var ikke meningen, at der skulle være fisk.
Nu er der masser af fisk, men dog også plads til grønne frøer, som ivrigt kvækkede fra bredden. 
- Det kan ikke lade sig gøre at have et offentligt tilgængeligt vandhul uden at folk sætter fisk ud. Det sker alle steder – og altså også her i voldgraven, hvor der nu er masser af små skaller, karper og aborrer, forklarer Per Mejer Rasmussen, formand for Sportsfiskerforeningen Storstrømmen. 
- Det hænder også, at der kommer guldfisk, når folk bliver trætte af dem hjemme i akvariet eller havebassinet. 

Kom for at få nye input
Blandt deltagerne i arrangementet var Maria Westh Hage, mor til Axel og Arendse, som begge fik fisk på krogen. Aksel fik endda en præmie i form af en fiskestang for at være den første, som fangede en lille skalle.
- Jeg har prøvet at fiske en enkelt gang før uden den store succes. Vi er kommet i dag for at få lidt mere at vide fra nogle fagfolk. Jeg synes det kunne være hyggeligt at tage familien med på fisketur en gang i mellem, sagde Maria Westh Hage.

Rovfisk og fredfisk
Og netop det at få lejlighed til at snuse til lystfiskeriets glæder og dele passionen med andre var selve formålet med Lystfiskeriets Dag, som var en landsdækkende begivenhed arrangeret i samarbejde med Fishing Zealand.
Mens avisens udsendte medarbejder var til stede lykkedes det at fange en stor karpe på 5,5 kilo. Hans Henrik Henriksen, der er tidligere erhvervsfisker og netop flyttet til Vordingborg, var den heldige der fik trukket karpen ind til bredden, hvor den blev taget op i et stort fiskenet.
- Karper er ikke en spisefisk, så når man fisker karper er det med henblik på ren genudsætning. Det er selve spændingen ved at få karpen på krogen, som er udfordringen, lyder det fra Per Mejer Rasmussen.
- De karper som findes i voldgraven er såkaldte skelkarper. I Danmark har vi ikke tradition for at spise karper, men der er vist noget om, at man i Polen har en særlig specialitet kaldet blå karper.
- I voldgraven er det forholdsvis let at fange karper, fordi der ikke er nogen, som fisker her til daglig. Derfor har karperne ikke lært at være helt så agtpågivende, som de godt kan være, og de bider villigt på maddingen. 
- I voldgraven findes tusindvis af små skaller, aborrer og karper. De spiser vandinsekterne, som er med til at holde vandet rent.  Derfor er det bedst, hvis der er den rette balance mellem rovfisk og fredfisk. Aborren er en rovfisk, som spiser de små skaller og karper, men den kan naturligvis ikke tage en karpe, som har nået en vis størrelse. Og karper kan blive op til 20 – 25 kilo. 
-  Aborren er en rigtig fin spisefisk, og i Sydeuropa er det en restaurantfisk, som er en delikatesse på spisekortet, lød det fra sportsfiskerformanden, som var meget tilfreds med den interesse, der var for arrangementet.

Hans Henrik Henriksen fangede en karpe på 5,5 kilo. Foto: Ulrik Jensen

Maria West Hage og datteren Arendse med bestyrelsesmedlem i Sportsfiskerforeningen Storstrømmen Morten Juhl. Foto: Ulrik Jensen

Formanden for Sportsfiskerforeningen Storstrømmen Per Mejer Rasmussen hjalp med at få den store karpe i nettet, efter at Hans Henrik Henriksen havde fået den på krogen. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar