De tre frisører er klar til at traske op gennem Adelgade i Præstø med de første flyttesager. Fra venstre Runa Valhøj, Bo Simon Petersen og Louice Rohr Jepsen. Foto: Tommy Christiansen.

Asbæk og Valhøj flytter østpå

Frisørmestrene Runa Valhøj og Bo Simon Petersen flytter fra Adelgade 15 i Præstø med sakse, tørrehjelme, kaffemaskine og nyudlært frisørsvend m/k Louice Rohr Jepsen til Adelgade 68. De friske frisører lader sig ikke bremse af hverken Kristi himmelfartsdag eller Fransk Forår. De nyindrettede lokaler er klar til kunder og reception lørdag den 1. juni.

Præstø Det hele er timet og tilrettelagt. Lokalerne i den vestlige ende af Adelgade har længe været lige små nok til tre frisører med kam, kunder og lækkert hår.
Og når nu Frisør Schmidt længere oppe ad gaden har besluttet at stoppe sit virke i salonen, så passer det hele sammen.
- Vi har været meget glade for at være her i huset, men vi vil gerne have nogle større lokaler, og det får vi så nu, siger Bo Simon Petersen.
Asbæk og Valhøj har drevet deres frisørsalon siden januar 2012 i den gamle Bodholdt ejendom, hvor Marian Bodholdt i en menneskealder havde frisørsalon.
Runa Valhøj er udlært hos Frisør Johannes i Næstved i 1990 og Bo Simon Petersen lærte frisørfaget i den daværende Salon Hair i Adelgade i Præstø og blev frisørsvend i 1991.
De to hårkunstnere har desuden en fælles fortid hos Kjelds Frisør i Vordingborg.
Den 30. maj bruger de Kristi himmelfartsdag til at flytte hele menageriet op gennem Adelgade til nummer 68.
Præstøfolk med gode hukommelser vil kunne huske, at der inden Frisør Schmidt lå blandt andet et par butikker med børnetøj, Villa Vimmerby og Tante Grøn. Og endnu tidligere husede lokalerne nogle velduftende parfumebutikker.
- Og vi skal bare være klar til at åbne lørdag den 1. juni, om vi så skal tage natten til hjælp, siger Bo Simon Petersen og Runa Valhøj supplerer:
- Vi holder jo dels flyttereception og dels reception for Louice (Rohr Jepsen, red.), der jo blev udlært den 15. maj, siger Runa Valhøj.
Men selvom adressen fra juni er ny, så bibeholder frisørerne deres firmanavn Asbæk og Valhøj.
 

De tre frisører er klar til at traske op gennem Adelgade i Præstø med de første flyttesager. Fra venstre Runa Valhøj, Bo Simon Petersen og Louice Rohr Jepsen. Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar