• www.henriks-hvidevarer.dk

Autocamper på Farø. Flere steder i Vordingborg Kommune er der indrettet særlige pladser, hvor autocampister mod betaling får adgang til forskellige faciliteter. Men egentlig må autocampere parkere, hvor alle andre personbiler må parkere. Foto: Mille Holst

Autocampere må holde hvor de vil...

Autocampere er personbiler og må som dem parkere og overnatte hvor de vil, når de vil - med mindre der er skiltet direkte imod det. En artikel i sidste uges udgave af Sydsjællands Tidende, har fået Michael Andersen, autocamper gennem 25 år, til at fortælle om regler og muligheder. Han håber at komme nogle fordomme til livs.

Everdrup En artikel i sidste uges avis fik Michael Andersen fra Everdrup til at reagere. I artiklen ”Sommer i Præstø havn” blev en borger nemlig citeret for at sige: ”Alle får lov at betale for at overnatte - også autocampere, som masser af andre steder sniger sig til gratis logi, men den går ikke her.”
- En autocamper er en personbil, forklarer Michael Andersen, og der gælder samme regler for autocampere som for personbiler. 
- Det er min fulde ret at holde, hvor jeg vil, når jeg vil, med mindre der er skiltet imod det, forklarer han og håber, at han med sin henvendelse til avisen kan være med til at nedbryde fordommene om, hvad autocampere må og ikke må.
At der så er flere og flere havne, der laver særlige pladser til autocampere og tager betaling for at de benytter havnens faciliteter, det ser han kun som en fordel.
- Autocampere er lystsejlere på landevejen, siger han og forklarer at autocamperne, ligesom sejlbådene har toiletforhold og køkken ”ombord”, og derfor ligesom sejlerne har behov for et sted at tømme toilettet og et sted at gå i bad og tanke frisk vand. Her fremhæver han især rastepladsen ved Tappernøje og motorvejen.
- Nogle steder er det gratis, men de fleste steder er det mod betaling, fordi man får adgang til samme faciliteter som sejlerne.
Selvom en autocamper således kan parkere og overnatte  på eksempelvis en parkeringsplads til en dagligvarebutik, så sætter de fleste autocampister ifølge Michael Andersen stor pris på de betalte pladser i havnene rundt omkring i Danmark og der bliver flere og flere af dem.
- Man får udsigt og liv omkring sig, siger han og roser Vordingborg Kommune for sine autocamperpladser ved eksempelvis Kalvehave og Stege samt Præstø Havn.
- Pladsen i Præstø er genial, fordi den får autocampere til at stoppe, og man skal have mange turister til at stoppe, siger han og er selv begejstret for en af Dansk Autocamperforenings apps, der viser omkring 20.000 stop til autocampere rundt o i landet - og der kommer hele tiden flere til.

Autocamper på Farø. Flere steder i Vordingborg Kommune er der indrettet særlige pladser, hvor autocampister mod betaling får adgang til forskellige faciliteter. Men egentlig må autocampere parkere, hvor alle andre personbiler må parkere. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar