Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Arealet her ved siden af Kystvej (tv.) er offentligt, men det store indhegnede område ind mod husene; - Hvordan er det, med det? Avisen undersøgte sagen. Marken i baggrunden, er den, hvor Rosenfeldt har en deklaration på, der sørger for, at der ikke bliver bygget, så der er udsigt fra godset. Foto: Michael Thønnings

AVISEN UNDERSØGER: Fællesplænen på Ore

Ore strand er et fantastisk sted om sommeren, men pladsen kan blive trang. Ved stranden ud for Kystvej er et stort stykke af strandområdet en flot passet, men også indhegnet plæne, selvom husene ligger langt derfra. Hvad er det lige med den plæne? Avisen undersøgte sagen.Ores sommerhusområde er vel et af de mest attraktive ved Vordingborg, og stranden tiltrækker - når vejret er bedre - de strand og vandhungrende byboer. For tiden bliver der dog arbejdet på at skabe strandpark længere inde, så områderne til badning og strandløve-leg formindskes.

På området ved siden Kystvej, er der dog relativt roligt og muligt at være. I hvert fald indtil man bliver for mange. For en stor del af plænen bag stranden er hegnet ind og markeret som privat. Husene, der ligger der, ligger ellers et stykke væk og har eget buskads om deres grunde, så hvis grund, er det egentlig? Kunne det ikke vær offentligt?

Det har en læser undret sig over og avisen har undersøgt sagen.

For det ser retteligt underligt ud. Når man står ved Kystvej, er der kun en græsplæne over en ti-meter, der er tilgængelig. Til den ene side går skrænten ned til stranden, mens der til den anden side er en flot nyslået plæne, hvor der sikkert kunne være skøn at bruge. Men den er hegnet ind.

Ser man på almindelige kort, virker det underligt, en læser man nærmere i matrikelkortene, dukker der noget op.

Den store plæne er ikke én grund - den er en del af matriklerne til hver de fire huse, der støder op til plænen.

Dette giver nye spørgsmål. For en ting er, at grunden ER privat, men det må kræve et godt naboskab, hvis man frivilligt deler ud af sin matrikel til en stor fællesplæne med sine naboer.

Det ved de på Berberisvej, hvor vi fanger Lars der har haft huset siden 1989 - som nogen af dem, der haft det længst tid.

- Sagen er, at hele området er fredet. Det er på grund af strandbeskyttelselinien, at der ikke må være noget, fortæller Lars, der påpeger at matriklerne hører til hver af de fire sommerhusgrunde, hvoraf de tre er bebyggede.

- Vi holder det bare fælles. De to naboerne i den ene ende passer den ene del og vi passer den anden, med vores nabo. Vi prøver at holde det, så det er lidt pænt, siger Lars, der altså kan afsløre at fællesskabet med den store plæne, er noget de frie grundejere har indfundet sig med, og fint klarer hen ad vejen.

- Vi taler jo alle sammen meget her i området, så vi finder fint ud af det, siger Lars, der påpeger at selvom plænen er hegnet ind, så bliver den ofte brugt, når grundejerforeningen holder fælles arrangementer - eksempelvis ved Sankt Hans. Her er nemlig fin plads og fin udsigt til vandet.

- Så det er ikke mere privat end det, siger han.

Den offentlige del af skrænten bliver til gengæld langsomt spist af vind og vejr, og for nogle år siden, blev det forbudt at parkere dernede, fordi skrænterne ikke kan bære det. Men så er der andre steder ved Ore, hvor badegæster, måske kan låne et hjørne af den private fællesplæne eller snart kan glæde sig til at strandparken bliver bygget færdig længere inde af kysten.

 

 

Avisen undersøger:

• Går du også og undrer dig over stort og småt, uden at få en forklaring? Det gør Sydsjællands Tidende noget ved, med vores tema: ”Avisen Undersøger”. Her tager vi fat i de ting både vi og I læsere undrer jer over, og går bagom historierne. Det kan være alt - stort som småt  - bare det er lokalt. Hvis du undrer dig over noget, som du vil have avisen til at undersøge, så skriv til redaktion@sydtid.dk

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
28.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Besigtigelse, Vordingborg Nord Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg