• www.henriks-hvidevarer.dk

Der øves på livet løs på scenen. Foto: Mette Neerup

Båtnakker og bondemænd

Kalvehave amatørteater er i fuld gang med at øve til årets forestilling i Viemose forsamlingshus.

Viemose Det er torsdag aften i Viemose forsamlingshus. Et hold amatørskuespillere har siden oktober sat hinanden stævne hver torsdag, for at øve årets stykke ”Alt ser bedre ud, når sneen er smeltet”, et lystspil, der udspiller sig over et enkelt døgn på en bondegård.  Vi vil  møde lokale rockere, kaldet båtnakkerne og bønder med indviklede familieforhold. Stykket bliver krydret med sange, komponeret og akkompagneret af Søren Johnsen. Instruktør, Gitte Valbo er med på tiende år. Med kun en lille måned til opførelse af stykket, foregår øvningen på selve scenen. Mens nogle øver passager af stykket, følger de andre med fra salen.
- Jeg er med fordi det er sjovt og for at øve mig på ikke at være genert, fortæller Hanne Grønager, der er med på tredje år, men har erfaring udi skuespillets kunst, da hun også er involveret i Damsholte friluftsscene. 
- Og så bliver vi vartet dejligt op, smiler hun, mens hun skeler hen til rullebordet med kage.

Holdånd
I pausen mens  skuespillerne trakteres  med hjemmebagt kage, er der plads til hyggesnak. 
- Det handler også om det sociale, at være gode kammerater og så selvfølgelig at man får lov til at være en anden person når man står på scenen, siger Karen Holm,  der spiller den snobbede kone Sisse i stykket.
-Vi er et hold og det bliver ikke kun som jeg siger, smiler instruktør, Gitte Valbo, der dog  suverænt udvælger årets stykke og allerede starter på gennemlæsning af mulige stykker til næste år, så snart evalueringen af dette års projekt, er overstået i april.
- Jeg bruger rigtig meget tid på at læse og kassere, siger hun og tilføjer at hun, mens hun læser stykkerne, allerede begynder at besætte rollerne. Kernen af skuespillere er forholdsvis fast og rangerer bredt i alder.  Den yngste Silas på 14 år er her sammen med sin mor, Marlene, der har været med fra starten i 1996, hvor hendes far var med til at grundlægge KAT (Kalvehave amatør teater) I alt er 22 mennesker involveret med arbejdet på og udenfor scenen.
- Ole og Michael kan designe alt muligt, de er geniale, siger Gitte, mens hun viser rundt på scenen og forklarer at Michael har konstrueret selve scenen foruden en af skuespillernes høreapparat, så det ikke er så synligt når hun optræder.

En komplet oplevelse
Den sidste weekend i marts, opføres stykket fredag, lørdag og søndag. Fredag og lørdag er det inklusive en tre-retters menu og spillen op til dans ved Søren Johnsen. Søndag er det en eftermiddagsforestilling inklusiv kaffe og kage. De medvirkende fortæller, at  der allerede er solgt en del billetter, så man skal ikke tøve for længe med at købe hos Maja Veje på telefonnummer: 55 38 05 03. 
 

Der øves på livet løs på scenen. Foto: Mette Neerup

Maj-Britt Scheibye og Marlene Petersen, henholdsvis kasserer og formand for KAT, hygger sig mens der øves. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar