• www.henriks-hvidevarer.dk

Monica Elena Nielsen kigger udover stranden, hvor den livsvigtige redningsaktion fandt sted. (Privatfoto)

Badeferie blev til en kamp om liv eller død

På en badeferie så Monica Nielsen og hendes kæreste mennesker i havsnød. Mens han alene i vandet kæmper for at redde folk, så er Monica oppe på stranden rystet over, at ingen forstår situationens alvor.  
Vi har talt med Monica om hendes oplevelser.

Vordingborg/Fuengirola Det var meningen at Monica Elena Nielsens tur til Fuengirola i Spanien, skulle have været afslappende, hvor hun sammen med sin familie ville samle overskud. Men halvvejs inde i ferien blev Monica og hendes kæreste Tobias Krigger Nielsen en vigtig del af en redningsaktion på stranden.

Så mennesker i havsnød
Monica tøver ikke et sekund da Sydsjællands Tidende spørger hende, hvornår det skete i ferien.
- Om torsdagen, svarer hun.
Søndag den 12. maj var hun sammen med sin kæreste, storebror, far, tante og onkel ankommet til deres hotel i den spanske by, Fuengirola. 
Torsdagen startede, ligesom de andre feriedage, afslappende. Familien havde fået god mad og hyggede, og hen ad eftermiddagen fik hendes far lyst til at gå en tur langs strandpromenaden. Monica, hendes kæreste og storebror gik med. De ville til stranden.
Stranden havde ingen livredder, selvom der ugen forinden var sket en drukneulykke. Den dag, hvor Monica, kæresten og storebroren var taget til stranden, var den besøgt af cirka 20–30 mennesker.
Det var varmt, så hendes kæreste og storebror gik i vandet. Men kun til bæltestedet. Efter et stykke tid kom hendes storebror op ad vandet, der var problemer med den ene af hans kontaktlinser. Monicas kæreste forblev i vandet.
Pludselig kunne Monica fra stranden se, at der cirka fem meter ude i vandet, var en gruppe på fem-seks mennesker, der råbte om hjælp.
De var midaldrende og Monica var i tvivl. Mente de det? Var de i nød?
Deres råb var svage og deres fagter vage.
Men så så hun en mand, der var ved at drive til havs, samt en mand der lå helt stille i vandet med armene og benene spredt ud til siden. Han var blå i hovedet. Monica beskriver, hvordan han lå i vandet som en søstjerne, og under interviewet kalder hun ham for søstjernen.

Ingen hjalp
Monica pegede og råbte til sin kæreste, at der var nogen i vandet, som var i nød.
Mens kæresten svømmede ud mod manden, der var ved at drive til havs, kæmpede Monica en kamp på stranden, for at få strandgæsterne til at forstå alvoren af, hvad der skete ude i vandet. 
- Jeg er opdraget godt og jeg har lært at tænke på andre end mig selv, fortæller Monica. 

Adrenalinen tog over 
Selvom Monica ikke var blandt de højeste på stranden, så var hun den med det største overblik og forståelse for situationens alvor.
Specielt var der en restaurantejer, der ikke tog situationen alvorligt, men i stedet stod og pjattede med en redningskrans. 
Når Monica Elena Nielsen fortæller om hele situationen, så sidder frustrationen over dén restaurantejer stadigvæk i hende.
- Jeg prøver på forskellige sprog at få ham til at give mig den redningskrans, men han forstår ikke alvoren. Til sidst river jeg redningskransen ud af armene på ham, fortæller hun og efterrationaliserer:
- Det var vist adrenalinen, der tog over.
Alt i mens har hendes kæreste, Tobias Krigger Nielsen, reddet manden, der var ved at drive til havs, i land.
Derefter svømmede Tobias ud til ”søstjernen”. Det var en cirka 130 kilo tung mand. Mens han trak den livløse krop ind mod strandkanten forsøgte Monica at holde mandens hoved over vandet, mens de slæbte sig ind. 
- Der var en englænder, som hjælper os lidt, mens han samtidig står og joker om situationen, fortæller Monica Elena Nielsen hovedrystende. 
Da Monica og kæresten har fået ”søstjernen” op af vandet, er der andre på stranden, der tager over og giver førstehjælp. 
Selvom Monica kan førstehjælp, så kunne hun ikke hjælpe mere. Hun var tømt for kræfter og havde selv svært ved at få vejret. 
Til trods for at ”søstjernen” fik førstehjælp, overlevede han ikke.

Pas på hinanden
Da Sydsjællands Tidende spørger Monica Elena Nielsen om, hvorfor hun har lyst til at dele denne rystende historie, så er hun ikke et sekund i tvivl: Det er vigtigt at få sådan en historie fortalt, selvom der var én der døde. 
For det er sommer, og det er vigtigt, at folk er opmærksomme på hinanden på stranden og på vandets kræfter. 
Hun kan stadigvæk se mandens blå ansigt for sig. Et syn, hun ikke regner med nogensinde at glemme igen.

 

Tekst: Trine Saugstrup, Sydsjællands Tidende

Monica Elena Nielsen kigger udover stranden, hvor den livsvigtige redningsaktion fandt sted. (Privatfoto)

Gruppen kom i havsnød, da der pludselig kom bølger. (Privatfoto)

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar