• www.henriks-hvidevarer.dk

Bibliotekar Stine Grabas, læser op af forskellige novellesamlinger til ”ordbanko”. Nogle af novellerne var ret specielle og afstedkom fnis og grin. Foto: Mette Neerup

Banko - med ord...

Tirsdag aften var der gang i ordstrømmen, da biblioteket i Stege afholdt ordbanko for første gang.

Stege - Men bestemt ikke sidste gang, med det her glade publikum, siger bibliotekar Stine Grabas, der har hentet inspiration fra Århus, hvor hun tidligere er stødt på fænomenet ”ordbanko”. 
Det var nemlig det der fandt sted og afstedkom de glade folk på biblioteket i Stege i tirsdags.
- Jeg har udvalgt seks forskellige novellesamlinger som spænder vidt i genre, fortæller hun, mens hun holder en pause i højtlæsningen. 
Ligesom ved almindeligt banko, bliver deltagerne udstyret med et antal spilleplader. I stedet for tal, er det dog ord, der skal jagtes. 
Stine læser højt af de udvalgte noveller og deltagerne lytter efter historien såvel som de ord, der figurerer på deres plader. 
- Det er en anderledes måde at læse højt på. Det giver en anden lytning og deltagerne møder noget litteratur, som de ellers ikke ville have stiftet bekendtskab med, siger Stine, der i aften må nøjes med en mindre tilhørerskare på fem damer.

Høj stemning
Selvom koncentrationen lyser ud af øjnene på de spillende damer, er der også tid til kaffedrikning, kagespisning og lattermilde udbrud. Den første præmie er allerede uddelt og hvad er mere naturligt end at præmiere et banko med en bog.  
Der bliver lignende arrangementer i henholdsvis Præstø og Vordingborg. De fremmødte damer er da også klar til at komme næste gang, det foregår i Stege. Og der er plads til mange flere. Det koster en symbolsk betaling at deltage til at at dække prisen op kaffe og kage. 
Til gengæld går man hjem med nye litterære oplevelser - og med lidt held en præmie.
 

Bibliotekar Stine Grabas, læser op af forskellige novellesamlinger til ”ordbanko”. Nogle af novellerne var ret specielle og afstedkom fnis og grin. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar