Flere tusind kiggede forbi Marjattas julebasar i weekenden. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Basar med alt hvad hjertet begærer

Flere tusind besøgende lagde vejen forbi Marjattas julebasar i weekenden, der rummede alt fra Marionet Teater og kunst til håndværk, workshops og alverdens lækkerier til ganen.

Tappernøje Hans Jørn Kolmos holdt til i hovedbygningen, hvor han  præsenterede et stort udvalg af plakater, postkort og kalendre i sin bod. Desuden fortalte han om Grethe Bagge, der i sin tid malede på Marjatta, som hun var tæt knyttet til. 
I rummet ved siden af kunne man besøge Forældrenes Naturaliebod, hvor der blev solgt hjemmebagt brød, citronsalt og meget andet godt. - Klokken er kun 11 og vi har næsten udsolgt, fortæller Anna Pedersen, som står i boden. 
Clara og Alma Filiti på 5 og 7 år besøgte Nisseværkstedet med deres far Paulo Filiti, hvor de sad og lavede juledekorationer. 
- Det er hyggeligt og mor arbejder herude, siger Clara fortæller og Alma fortæller, da hun er blevet færdig med sin dekoration: 
- Jeg glæder mig til vi skal spise frokost hele familien. 

Bålrøg og snitteværksted
På pladsen foran orangeriet var der bålsted, hvor der blev bagt brød, og for en lille skilling kunne de besøgende snitte en knage eller noget andet kreativt. I Snitte Workshoppen var Bodil Christiansen gået i gang med at snitte en holder til små fugle, som hendes veninde havde lavet. Bodil havde fundet en plads på bænken udenfor, hvor røgen og lugten af bål hvirvlede om ørerne.
- Jeg kommer for at støtte op og på grund af atmosfæren, fortæller hun til Sydsjællands Tidende.

Bygget op i fællesskab
Tine Bay Sørensen, forstander på skolehjemmet Marjatta og Jens Hegli, forstander på voksencentret Vidarslund er enige om, at julebasaren er godt besøgt. Allerede om formiddagen er et par tusinde kommet forbi, og samlet set ender der med at være flere besøgende end sidste år. 
Det er beboere, medarbejdere og forældre, der i fællesskab har stablet julebasaren på benene, og beboerne glæder sig hvert år til at slå dørene op.

Se flere billeder fra Marjattas julebasar i galleriet.

Flere tusind kiggede forbi Marjattas julebasar i weekenden. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Værkstedsteltet med økologiske og biodynamiske fødevarer og kunsthånsværk. Foto: Anne-Dorthe Wilms.

Hans Jørn Kolmos fortæller og forklarer gerne hvem kunstneren Grethe Bagge var. Foto: Anne-Dorthe Wilms.

Søstrene Clara og Alma Filiti laver juledekorationer med Far Paolo Filiti i Nisseværkstedet. Foto: Anne-Dorthe Wilms.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar