Betal Kattens Værn...

Jens Erik Laursen

Egevej 3

4771 Kalvehave

 

 

Kommunen vil spare kroner 70.000–100.000 per år på aftalen med Kattens Værn om indfangelse og aflivning af herreløse katte.

For få år siden besluttede et par grundejere i vores sommerhusområde at fodre omstrejfende katte. I løbet af kort tid talte vi 35-40 katte. Disse katte inklusive kattemødre med killinger levede et miserabelt liv med skovflåter, sygdomme, underernæring og sporadiske slagsmål med store hankatte. De ville ifølge Kattens Værn enten ikke have overlevet vinteren eller levet et særdeles kummerligt liv vinteren igennem. Samtidigt faldt antallet af sangfugle i området.

De to beboere, der stod for lejlighedsvis fodring ville ikke høre tale om, at det var en dårlig ide. I dag lever ingen af de to beboere længere. Heldigvis kontaktede behjertede mennesker Kattens Værn, der på kommunens regning tog ud og indfangede og aflivede kattene. De var i for ringe stand og for menneskesky til at kunne placeres i en familie.

Ifølge borgmesteren skal ”folk selv fra januar 2017 selv betale, hvis de vil have taget hånd om herreløse katte i deres område”.

Som sommerhusejer skal man ikke tage katte til sig i ferier for så efterfølgende at dumpe dem, ligesom det er dumt sporadisk at fordre og holde liv i katte, der har et så miserabelt liv. Desværre er det jo det, der sker.

Det er naivt at forestille sig, at en behjertet person, der måtte ønske at undgå dyremishandling og derfor vil kontakte Kattens Værn selv skal stå med udgiften på kroner 550 per kat plus kørsel - et betragteligt beløb i ovenstående tilfælde. Resultat kan blive, at katten lider et miserabelt liv.

Jeg skal hermed på det kraftigste opfordre kommunen til at revurdere denne besparelse. Brug eventuelt nogle af de midler man har sparet på tilbud til sommerhusejerne.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar