Inger Lise Harpsøe fra Stege er formand for havelauget i Middelalderhaven i Stege. Foto: Klaus Lohmann

Bierne flytter ud og frø skifter hænder

Bestyrelsen for Middelalderhaven i Stege kan se tilbage på et vellykket frømarked i haven i weekenden, der også bød på bihoteller, plantestiklinger og masser af råd og vejledning.

Stege I weekenden var der frømarked i middelalderhaven bag kirken i Stege, hvor man også kunne finde små stiklinger af diverse salater, kål som eksempelvis palmekål og grønkål samt haveplanter.
Blandt dem, der selv havde medbragt stiklinger til salg var Inger Lise Harpsøe, der er formand for havelauget. Hun fortæller, at dagen har været en kæmpe succes. Sammen med foreningens formand, Lars J. Larsen fra Borre, nød hun dagen, hvor solen tittede frem, såsnart frømarkedet åbnede i haven.

Bier i massevis
Dagens oplevelser bød blandt andet på en stor bisværm, der var ved at flytte bolig. Jens Refstrup fra Stege, der har været med i middelalderhaven siden 2013 og er kasserer i foreningen fortalte nysgerrige om bier og vigtigheden af bosteder til dem. Han har selv kastet sig over fabrikationen af bihoteller og viste sådanne frem på dagen.

 

Se mange flere fotos i galleriet.

Inger Lise Harpsøe fra Stege er formand for havelauget i Middelalderhaven i Stege. Foto: Klaus Lohmann

En stor bisværm, som er ved at flytte bolig. Foto: Klaus Lohmann

Jens Refstrup fortæller om havens bier. Foto: Klaus Lohmann

Især det at bygge bihoteller er blevet populært. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar