Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Sigrid Abrahamsen, koordinator i Billedskolen Storstrøm, synes, det er vigtigt at have god tid til fordybelse og kreativitet. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Billedskolen har vokseværk

Billedskolen Storstrøm er i rivende udvikling. Avisen mødte billedskolens koordinator Sigrid Wilde Abrahamsen, der her fortæller om visionen bag billedskolen, og samtidig løfter sløret for skolens lokale vokseværk.

 

- Vi er lige nu i gang med at afprøve, hvad billedskolen kan rumme, fortæller koordinater Sigrid Wilde Abrahamsen. Hun er projektleder i Billedskolen Storstrøm, som lige nu er i rivende udvikling.
- Vi skal have etableret os på de forskellige lokationer rundt omkring, så det er muligt for de børn og unge, der vil, kan gå i billedskole - uden at have lang transporttid til stederne, udtaler Sigrid Abrahamsen, og løfter samtidig sløret for, at Kulturregion Storstrøm udvider til august med endnu en billedskole-lokation i Stensved.

 

Løfter også undervisere
- Vi har en stærk billedskole. Og vi har haft en god tilslutning til vores hold i Vordingborg Kommune, fortæller Sigrid videre.
- Det nye sted, hvor der nu kommer billedskolehold med start i august, bliver på Stensved Skole, siger Sigrid, og uddyber valg af sted for det nye hold:
- Vi har set på det ud fra en logistisk synsvinkel; hvor kort transporttid børnene ville få til billedskolen - og også ud fra, at der er en stor gruppe af børn i indskolingen og på mellemtrinnet i området i og omkring Stensved, forklarer hun.
- Fordelen ved, at billedkunsten er samlet regionalt, er at vi har fået en kunstfaglig ledelse. Og så er det klart en fordel for billedkunstlærerne, at de nu har mulighed for sparring med andre, der også underviser i billedkunst. Vi holder netværksmøder for undervisere, hvor der inspirationsdeles, siger Sigrid, og forklarer, at Billedskolen både har en fritidsdel – hvor børn og unge kan tilmeldes kreative hold, – og også en anden del, der er rettet mod at give pædagoger og lærere i folkeskolen mulighed for at udvikle deres faglighed indenfor billedkunst.
Lærere og pædagoger i Region Storstrøms folkeskoler tilbydes et kompetenceløft via kurser i billedkunst, og med efterfølgende opfølgning af forløbene. Sigrid fortæller også, at der bliver udarbejdet billedkunstforløb, som underviserne kan hente direkte på den digitale læringsplatform MinUddannelse, som Vordingborg Kommune har valgt at bruge som primær læringsplatform.

 

Tid til kreativitet
- Det er interessant at se på, - hvordan det er, vi tænker billedkunst. Der er mange fordomme om, hvad billedkunst er, siger Sigrid.
- Især det skabende; at få lov at være i den tilstand. At være i processen med at skabe. At få lov til at afprøve, at fejle – og så prøve igen. Det er så vigtigt, udtaler Sigrid, og henviser til, at vi lever i en tid med enormt fokus på resultater, og at det at skabe netop kan noget andet; være et modstykke til resultatjagten med plads til fordybelse og til det processuelle.
- At have tid til at arbejde sig ind i kreative projekter fra mange vinkler. At få hele den kreative proces med - det er vigtigt, pointerer hun.
Sigrid fortæller også, hvilken teoretiker, hun selv er inspireret af.
- Jeg er selv meget inspireret af Ken Robinson, afslører hun.
Robinson er en engelsk hæderskronet professor, der forsker i kreativitet og læring. Han mener, at børns kreativitet ikke tilgodeses nok i skolens nuværende form.
Kulturregion Storstrøm vil styrke kreativiteten. Med en billedskole i nærheden, har børn og unge mulighed for at udvikle og styrke deres kreativitet – og have tiden til det.

 

Fakta

• Billedskolen Storstrøm startede i 2016, og er Danmarks første regionale billedskole.
• Billedskolens vision er at styrke billedkunstundervisningen for børn og unge.
• Sigrid Abrahamsen er koordinator i Billedskolen. Hun har tidligere arbejdet på Statens Museum for Kunst i undervisningsafdelingen.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
  • FOTOS: Så kom Troels...
Kommende arrangementer
23.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Hvalsø IF Ørslev Fodbold
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 herre- VIF mod Dianalund/Stenlille VIF
23.
Sep
Eventbro 80 års fødselsdagsfest Karsten Henriksen
23.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
23.
Sep
Åbent hus Vordingborg Garnison
24.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
24.
Sep
Ensemble Storstrøm "Dans og tegn i luft" Musikforeningen Cæcilia
24.
Sep
Solisterier KulturArkaden
24.
Sep
Bidrag eller bedrag? Foreningen Social Anstændighed