• www.henriks-hvidevarer.dk

Christian Islev på otte år er med på turen med sin morfar. Christian er interesseret i at fiske og har sin egen stang og fiskekasse med. Foto: Mette Neerup

Bliver mænd sundere af at fiske?

Sportsfiskerforeningen Storstrømmen tilbød bedstefædre, fædre og sønner en guidet fisketur i forbindelse med sidste uges ”Mens Health Week”, der blot var et af flere tilbud til mænd om at komme ud af sofaen og prøve sig selv af.

Møn Egentlig var der planlagt fisketure både lørdag og søndag i sidste weekend, men lørdagsturen måtte aflyses på grund af det frygtelige vejr med regn og torden. Søndag bød til gengæld på smukt solskinsvejr. Otte optimistiske fiskeaspiranter og to guider var mødt op på havnen i Stege for at deltage i dagens fiskeekspedition til søen ”Skriveren” ved Liselund.
Med de to fiskeguider fra sportsfiskerforeningen Storstrømmen drog gruppen af sted med håb om fangst af  skaller og aborrer. 
- Vi skal hyggefiske og forhåbentlig få en positiv oplevelse sammen, sagde formand for foreningen, Per Rasmussen, der især håbede på at nå det yngre publikum. 
- Udfordringen er jo klart at få de yngste væk fra tabletten derhjemme og ud i naturen. - Vi har netop valgt at fiske ved ”Skriveren”, fordi der er stor mulighed for at fange en fisk. Og det giver jo større lyst til at blive ved med at fiske, fortsatte han.

Med morfar på fisketur
- Jeg har før prøvet at fange en torsk og vi har også en gang mistet en fiskestang under en bro, forklarede Christian Islev på otte år, der var med på turen sammen med sin morfar, Peter Islev. 
- Det er nogle rigtige gode tiltag, der har været i hele ugen i forbindelse med ”Mens Health Week”, sagde Peter, der foruden fisketuren også deltog i mountainbikekørslen på Bogø om torsdagen. 
- Det er rigtig godt at komme ud og være sammen med nogle andre, afsluttede han, der var taget fra Kostræde for at få en lærerig og hyggelig eftermiddag sammen med sit barnebarn.

Gedden lod sig ikke narre
Vel ankommet til søen, fik guiderne travlt med at instruere og  hjælpe med tilrigning af fiskestænger. Nogle havde selv udstyr med, men der var også rig mulighed for at låne. Der var tydeligvis masser af liv i søen. Stimer af skaller svømmede rundt, mens gedderne stod afventende i overfladen. 
- Jeg fisker lige efter skaller først, sagde Alexander Krogh fra Nyråd, der var af sted med sin far. 
- Skallerne vil jeg bagefter bruge som madding til gedderne, forklarede han, mens far Michael fiskede ihærdigt til en 50 centimer lang gedde, der dog hurtigt fik spyttet luren ud og derefter ikke sådan lige lod sig narre igen.

Christian Islev på otte år er med på turen med sin morfar. Christian er interesseret i at fiske og har sin egen stang og fiskekasse med. Foto: Mette Neerup

Formand for sportsfiskerforeningen, Per Rasmussen hjælper deltagerne med at binde de rigtige knuder, sætte kroge på og forklare, hvorhen og hvordan de skal kaste. Foto: Mette Neerup

Gedden lod sig ikke narre. Foto: Mette Neerup

Til højre i billedet Michael Krogh med sin søn Alexander Krogh. De har fisket lidt, men ikke haft held til at fange det store, så da Michael læste om turen i avisen meldte han dem til. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar