Boulevard-nedrivning skydes mindst et år

Kommunen har købt tre huse, der skulle rives ned nu her, for at gøre plads til den nye Næstvedvej ud mod Valdemarsgade, men med Fehmern-projektets forsinkelse, ser det hele ud til at rykke mindst et år.


To huse på Boulevarden og et på Næstvedvej blev købt af Vordingbor Kommune tilbage i begyndelsen af 2014. Meningen  var at de skulle rives ned, nu her i november, for at gøre plads til en ”ny Næstvedvej”, der kører over jernbanen og stationen og videre ind mod Valdemarsgade.

- Men projektet afhænger af Banedanmark og Fehmern-Ringsted-forbindelsen. Den tidsplan, har vi fået at vide er skudt minimum 12 måneder, så det er planen her også, lyder det fra fagleder Bjørn Buch, der står for projektet hos Vordingborg Kommune.

-Vi har ikke fået andet at vide, så det er det vi arbejder ud fra, tilføjer han.

Som nævnt var planen eller at husene skulle være revet ned i november og de tidligere beboere skulle efterhånden være fraflyttet husene, så de står tilsyneladende tomme og ubenyttede hen.

- To af husene er i hvert fald tømt, men vi holder øje med dem, og kommunens folk passer haverne, så det ikke forfalder helt, siger Bjørn Buch.

Sagen er, at projektet med den nye Næstvedvej - eller Valdemarsgades forlængelse, som det også kaldes - er afhængig af hvad Banedanmark gør. Banedanmark skal - hvis Fehmern-Ringstedbane-forbindelsen bliver til noget, nemlig hæve jernbanebroen ved Vordingborg station, så de betaler alligevel for at ændre vejen. Således kan Vordingborg Kommune få ”rettet” Næstvedvej mere ud, uden at skulle betale hele gildet selv.

Sagen er i øvrigt en, Sydsjællands Tidende har fulgt siden 2013, hvor der også blev holdt flere møder, med de involverede beboere, der for fleres vedkommende var nervøse for, om de mistede huse og haver og om de fik en trafikeret vej lige i baghaven.

Købet af de tre huse var en del af det, hvor kommunen for at imødekomme borgerne ”forhåndeksproprierede” husene, så de ikke skulle gå og vente på at selve projektet gik i gang.

Nu er det så kommunen der hænger på de tre tomme huse midt i Vordingbrog by, mens de venter på hvad næste skridt er for Banedanmark og den måske komme broflytning.

- Planen er stadig at husene skal rives ned. Det kan godt være det sker før, men hele planen er - som det ser ud nu - skubbet med 12 måneder, men det er Banedanmarks projekt, som vi er koblet på, lyder det fra Bjørn Buch, der altså understreger at husene ikke får lov at forfalde fuldstændig, men bliver holdt, indtil, der er en endelig plan.

Umiddelbart foreligger der ikke noget nyt om hvordan de andre beboere i området bliver påvirket når - og hvis - det nye vejprojekt går i gang.

 
Tema: 
Ny Næstvedvej
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar