Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Naturvejleder Trine Bang Hansen og frivillig indsamler Lone Christensen fra Nyråd havde taget sønnerne med - Emil på 5 år og Tor på 6 år. Foto: Ulrik Jensen

Bred opbakning til affaldsindsamling

Lokalråd, foreninger, politikere, beboere og ikke mindst mange private frivillige deltog i Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling i søndags.

Hvert år nærer arrangørerne håb om et resultat, der bliver mindre end sidste år. Sådan er det i hvert fald, når det gælder Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling ved de danske kyster, hvor man altid håber, at affaldsmængden er blevet mindre i forhold til tidligere.
Nu kan det være svært at sammenligne de enkelte år, fordi antallet af deltagere heldigvis stiger støt, og de strækninger, hvor der samles affald bliver stadig længere.
I år blev der på selve dagen samlet affald seks forskellige steder i Vordingborg kommune, og desuden havde mange skoleelever bidraget med at rense de lokale strande før den officielle indsamlingsdag.


Fællestur for beboerne
Ved Vintersbølle Strand, hvor avisens udsendte medarbejder mødte naturvejleder Trine Bang Hansen, der er kommunens koordinator i forhold til affaldsindsamlinger i Vordingborg Kommune, kunne man glæde sig over, at mængden af affald på kysten var ganske begrænset.
Trine Bang Hansen havde taget sin to egne børn med - plus børnenes kusine - for at være sikker på ikke at stå alene med affaldsposer og handsker ved affaldsindsamlingen. Det endte med, at der stod omkring tyve deltagere klar til at være med til at samle affald, så man kunne dele sig i to hold, som indsamlede skrald på stranden henholdsvis øst og vest for Vintersbølle Strand.
Den lokale indsamlingskoordinator og naturvejleder, der selv havde taget turen fra bopælen i København, kunne glæde sig over den flotte opbakning - blandt andet fordi beboere fra Vintersbølle Strand Udsigten på initiativ fra beboer Søren Andersen havde inviteret sine naboer og genboer på en frisk fællestur i det fine forårsvejr.
- Som beboere her på Vintersbølle Strand føler vi en forpligtigelse til at være med til at holde stranden pæn og ren. Det er en god anledning til at gøre en indsats i fællesskab og samtidig gøre opmærksom på, at vi vil noget med vores strand, lød det fra Søren Andersen.
Indsamlerne kunne nærmest kappes om, hvem der kunne samle mest affald, fordi der heldigvis var ganske langt mellem henkastede dåser og opskyllede plastikdunke. På deres vej langs stranden mødte affaldsindsamlerne også beboere fra Nyråd Florke, og de kunne fortælle, at der hos de lokale var en god disciplin og tradition for altid at samle affald på stranden, når man gik tur.

 

Stor velvilje
Noget mere affald blev indsamlet af en gruppe, som startede deres indsamling med udgangspunkt på Nordhavnen i Vordingborg, hvor læge Michael Georg Halder koordinerede indsatsen fra en halv snes fremmødte.
- Vi har koncentreret vores indsats omkring voldgraven omkring borgruinen, hvor vi har samlet meget affald. Vi har blandt andet bjerget en henkastet indkøbsvogn og samlet masser af plastikposer og meget andet.
- Vi har mødt megen velvilje og fået positive kommentarer for vores indsats. Af en beboer i nærheden har vi lånt en rive for bedre at kunne få fat i affaldet i voldgraven.
Michael Georg Halder meldte sig ind i Danmarks Naturfredningsforening for blot et halvt år siden for helt overordnet at støtte foreningen som naturens talerør.
- Jeg har meldt mig som frivillig for også at gøre en praktisk indsats. Det har været en positiv oplevelse at være med til at skabe opmærksomhed på problemerne med affald. Og så har jeg nydt det rent sociale aspekt med at være fælles om en fornuftig opgave.

Rundt omkring i kommunen på de forskellige indsamlingssteder var der udover naturvejledere og Danmarks Naturfrednings-folk mange forskellige frivillige involveret i den gode sags tjeneste - lokalrådet på Junghoved, Præstø Bådklub for blot at nævne et par stykker. På Hårbølle Strand havde lokalpolitiker Lena Schroll inviteret til skraldedyst og politisk debat.
Naturvejleder Trine Bang Hansen runder dagen af med nogle konkrete fakta.

 

Fakta

• I alt deltog 107 personer i affaldsindsamlingen, og der blev samlet  680 kilo affald i alt.

 

Michael Georg Holder (th) var koordinator for indsamlingen omkring borgruinen. Foto: Ulrik Jensen
Beboere på Vintersbølle Strand Udsigten benyttede affaldsindsamlingen til fællestur. Foto: Ulrik Jensen

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden