• www.henriks-hvidevarer.dk

Vejdirektoratet arbejder på en ny tunnel gennem den fremtidige jernbanedæmning ved Orehoved. Det nye kajanlæg, der bliver påbegyndt i marts måned, kommer til at ligge ud for kysten på billedet. PR-foto

Broarbejde rykker ud i vandet

Vejdirektoratet går i marts i gang med at bygge en midlertidig mole og kaj i Storstrømmen på Falster. Dermed er starten gået til de første egentlige arbejder ude på vandet til den nye Storstrømsbro. 

Nordfalster Vejdirektoratet påbegynder nu arbejde ude i vandet i forbindelse med byggeriet af en ny Storstrømsbro. Et midlertidigt kajanlæg, der skal bruges i forbindelse med byggeriet af dæmningen ude i vandet, hvor Storstrømsbroen rammer kysten, bliver etableret på Falstersiden. Samtidig skal kajen fungere som anløbsplads til de mange byggematerialer, der sejles ind til brobyggeriet. Når broen står færdig i 2022 bliver kajanlægget fjernet igen.
- Den midlertidige kaj er en smart løsning, som gør det muligt at arbejde med den kommende brodæmning med fast grund under fødderne. Samtidig kan en stor del af byggematerialerne sejles ind, så vi kan begrænse antallet af lastbiler på de lokale veje, siger projektchef i Vejdirektoratet Niels Gottlieb i en pressemeddelelse.

Banedæmning fjernes
Samtidig med etableringen af det midlertidige kajanlæg går entreprenøren i gang med at grave det meste af den eksisterende jernbanedæmning væk mellem Gåbense Strandvej og den gamle Storstrømsbro. Arbejdet er nøje tilrettelagt, så det passer med Banedanmarks igangværende arbejde på Ringsted-Femern Banen. Jernbanen er lukket mellem Næstved og Nykøbing Falster fra den 30. marts til den 2. september i år. I den periode skal Vejdirektoratet og Banedanmark have forberedt jernbanen til, at den kan tilsluttes den nye Storstrømsbro, når denne står færdig.
- Vi forsøger at mindske generne ved det kommende arbejde og vil gøre os færdige hurtigst muligt. Men der vil nok være perioder for de nærmeste beboere i området, hvor vores anlægsarbejde vil føles mere anmassende end hidtil. Man er som altid velkommen til at kontakte os direkte, hvis man oplever problemer i forbindelse med arbejdet, siger Niels Gottlieb.
 

Tema: 
Bro til fremtiden - Den nye Storstrømsbro

Vejdirektoratet arbejder på en ny tunnel gennem den fremtidige jernbanedæmning ved Orehoved. Det nye kajanlæg, der bliver påbegyndt i marts måned, kommer til at ligge ud for kysten på billedet. PR-foto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar