• www.henriks-hvidevarer.dk

Nicole Camozzi Jensen, HR-manager på SBJV. Foto: Mille Holst

Brobyggere hyrer firma kendt for lønfusk i metro

De italienske brobyggere SBJV, der bygger Storstrømsbroen, har hyret det portugisiske firma CNBT, der i årevis har underbetalt sine medarbejdere på det københavnske metrobyggeri. Det kommer ikke til at ske på Masnedø, lover SBJV.

Masnedø SBJV, der bygger den ny Storstrømsbro, har entreret med det portugisiske firma CNBT, som underentreprenør til betonarbejdet på broen. Samarbejdet er kommet i stand på trods af at CNBT har været i vælten, fordi det er kommet frem, at firmaet i forbindelse med metrobyggeriet i København i årevis har underbetalt sine medarbejdere. På Masnedø er man dog sikre på, at dén fejltagelse ikke sker igen.
- De afleverer lønsedler til tjek, så alt er i orden, siger Nicole Camozzi Jensen, der er HR-manager på SBJV. SBJV går således ind og tjekker, at medarbejderne hos firmaets underentreprenører får den løn, de har krav på i Danmark, at den bliver udbetalt på deres bankkonto og at virksomheden i det hele taget opfylder de danske krav.
- Både danske og udenlandske entreprenører skal være medlem af en arbejdsgiverforening eller lave kontrakter ifølge overenskomster, siger Nicole Jensen og pointerer:
- Ellers kan de ikke være med.
Hun og hendes medarbejdere samt de danske fagbevægelser er i dialog med såvel ledelse som medarbejdere, og alle parter informeres om de danske regler samt sikrer at arbejdstilladelserne er i hus.
- SBJV har prioriteret at bruge ressourcer på den her kontrol, for vi vil sikre, at folk skal have den løn, de har krav på for det arbejde, de udfører, slutter hun og oplyser at SBJV forventer omkring 300 ansatte alt i alt.

Tema: 
Bro til fremtiden - Den nye Storstrømsbro

Nicole Camozzi Jensen, HR-manager på SBJV. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar