• www.henriks-hvidevarer.dk

Den nye transportminister Benny Engelbrecht (S), var positiv, da han besøgte byggepladsen for den nye Storstrømsbro i torsdags. Fotos: Michael Thønnings

Broen er infrastruktur der aflaster landet

Det var en positiv, ny sønderjysk transportminister, Benny Engelbrecht (S), der torsdag besøgte byggepladsen ved den nye Storstrømsbro. Han glædede sig over projektet og frygter ikke at en ny hurtig transportvej gennem Europa rammer hans egen hjemstavn i det jyske.

 

 

Bro til fremtiden Når det først er kommet i gang, så går det stærkt og de tre haller, hvor elementerne til den ny Storstrømsbrofabrik, skal laves, er begyndt at tegne sig på Masnedø. Det var netop i en af disse haller at den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S) og hans slæng måtte søge ly for regnen, da han med en folketingsfolk og borgmestre besøgte byggepladsen for det store, lokale anlægsprojekt.

- Det er imponerende at at se - den mindste af hallerne kunne nærmest rumme en håndboldhal, lød det fra transportministeren, der fik en indføring  og oplæg fra Vejdirektoratets Niels Gottlieb, der førte ham rundt på pladsen og hallerne, der alene et stålskelet for den ene hal, har kostet op mod 30 millioner. Således tegner der sig en samlet byggepladsomkostning på op mod en kvart milliard, som Guldborgsund Borgmester John  Brædder (G) sjussede sig frem til.

- Det ville være ærgerligt at rive ned bagefter, påpegede han og fik opbakning fra borgmester Smed (S), der gerne så de store byggerier indlemmet i det kommunale.

- Men det er elementer der vil kunne pilles ned og flyttes, fortalte Niels Gottlieb, mens ministeren lyttetede og hørte om de mobile kraner der kan - for de små - løfte 32 tons, mens den største kan bære 260 tons.

Og de får snart noget at løfte på. Forventningen er, at de vil gå i gang med at lave broelementer om et par måneder og at de første elementer vil være klar i begyndelsen af det nye år.

Og alt bliver lavet på stedet, kunne broselskabet - SBJVs - projektchef Ennio Buson berette. Således får de malm direkte til stedet og støber selv de elementer de skal bruge - simpelthen fordi de så kan tilpasse dem på stedet.

 

Ad Fehmern til

Og så skulle ministeren videre ad Fehmern til, for at se på det projekt, der har lidt længere udsigter, end den lokal bro, hvor han  sidste var i 2012 sammen med transportudvalget, hvor de besigtigede revner, og man begynde at tale om den nye bro.

Og nu hvor projektet er godt på vej, så er ministeren også godt tilfreds.

- Det er et vigtigt infrastrukturprojekt og det er godt for hele landet, siger han og påpeger at netop fordi der kommer til at foregå så meget godstransport via jernbanen, så er det også et grønt projekt, som får betydning på europæisk plan, når det engang er klar.

Og ministeren, der er sønderjyde, frygter ikke at hans egen landsdel får problemer, når det nye sjællandsk/tyske projekt med broer og bane står klar.

- Det vil stadig være transport over grænsen mellem Danmark og Tyskland. Det vi vil opleve er en del af det svenske gods vil komme den vej i stedet for over Jylland, men det vil også være med til at aflaste den fynske motorvej og trekantsområdet. Og det betyder meget, at transporten kommer over på skinnerne, lyder det fra ministeren.

mith

 

Tema: 
Bro til fremtiden - Den nye Storstrømsbro

Den nye transportminister Benny Engelbrecht (S), var positiv, da han besøgte byggepladsen for den nye Storstrømsbro i torsdags. Fotos: Michael Thønnings

Brædder og Smed fulgtes med projektchef Ennio Buson (mf.) da turen gik gennem en af de mindre haller - i baggrunden ses et par af de store gule kraner.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar