Især de politiske nyheder vagte Sydsjællands Tidendes læseres interesse på nettet i 2019. Foto: Mille Holst

Budgettet hitter på nettet...

Det var især politiske nyheder - blandt andet budget og besparelser - som flest har læst om i 2019 på vores nyhedsside www.sydtid.dk.

Kommunen Ofte hører man at politistof, sex og noget med dyr er det mest populære og mest læste, når det kommer til de artikler som ender på nettet, men avisens nyhedsside - og læsere - har tilsyneladende interesseret sig for noget mere seriøse emner i løbet af 2019.
Således har vi samlet op på hvilke enkelt-artikler fra det forgange år, som flest har været inde at læse på www.sydtid.dk - det kan man nemlig helt konkret se, mens det naturligvis er lidt sværere med den trykte avis.
På toplisten finder vi blandt andet flere historier om kommunal økonomi og budget, og årets mest læse historie, som godt 12.500 mennesker har været inde og læse på hjemmesiden er:
”Ny plan klar: Kommunen vil spare 50 millioner”.
Artiklen tager udgangspunkt i det sparekatalog administrationen lavede, som siden dannede grundlag for det budget for 2020 som kommunen vedtog i november og som har været et af de mest diskuterede i flere år - blandt andet grundet planerne om et nyt råhus.
Derfor er det måske ikke så underligt, at man lidt længere nede på listen finder artiklen, der kom på lige efter forhandlingerne blandt partierne var afsluttet og vi kunnen afsløre:
Budgetforhandlinger var ovre på en time - der bliver bygget nyt rådhus”
Hvad den handler om, giver jo sig selv, men alligevel var små 7.000 inde og læse.
Nummer to på listen er endnu et alvorligt emne. Godt 12.000 har været inde og læse artiklen fra februar, hvor vi talte med en ny forening (og borgmesteren) omkring de mange tvangsfjernelser som bliver foretaget i kommunen.
”Stor stigning i tvangsfjernelser - forening undersøger om tingene er i orden”, hed artiklen.
Den næste på listen er en af de mere sørgelige. Tilbage i september mistede vi en af Vordingborgs mest kendte og originale mennesker, idet Hans Erik ”Fløjte” Larsen gik bort. Godt 10.000 læste artiklen fra hans bisættelse. ”Farvel Vordingborg”
Blandt de mere positive nyheder på toplisten er historien om planer for at lave nye udgravninger på borgen i Vordingborg fra februar. Omkring 6.500 læste om ”Ny forskning: Borgen kan måske spores tilbage til vikingerne”.
Ingen af historierne fra 2019 kommer dog op i nærheden af den samlede top-ti-liste for de senere år - hvor førstpladsen indtil videre er læst af flere end 50.000 mennesker.
Men følg med på www.sydtid.dk, hvis du vil være sikker på at se, hvad der sker i området.

Især de politiske nyheder vagte Sydsjællands Tidendes læseres interesse på nettet i 2019. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar