Bunkerbands og Birdhouse hænger i for ikke at uddø

Flere måneder efter kommunens nedlukning af aktiviteter på den gamle brandstation har ungdomshusforeningen Birdhouse stadig ingen nye rammer. Medlemstallet er svundet ind til nogle ganske få, og Øvelokaleforeningen Bunkeren kæmper også for at bestå. Her er planen øvefaciliteter på Panteren - i særlige containere.

 

Det er omtrent otte måneder siden, at ungdomshuset Birdhouse blev lukket ned. Trods kommunens tilbud til de unge om at bruge Bykontoret i Algade til nogle af deres aktiviteter, lader fuglehusfolket til at være en snart uddød art. Umiddelbart har kommunen stadig ingen planer for de tomme og hærværkshærgede rammer.

 

Undrer sig stadig
De resterende medlemmer forsøger dog stadig at holde liv i resterne.
- Vi har ikke rigtig fundet noget andet sted at bo, og det kan vi også mærke i form af, at vi ikke er særligt mange aktive tilbage, oplyser 23-årige Lukas Hartvig, der er blandt en lille håndfuld overlevende efter lukningen.
- Bykontoret bruger vi egentlig ikke, for vi er så få nu - en fire-fem stykker - at kommunikationen foregår én til én eller over sociale medier. Så det giver ikke mening at mødes dér, siger fortsætter han.
Ifølge ungdomshus-medlemmet har kommunens beslutning om at lukke og slukke Birdhouse været et hårdt slag for foreningen.
- Jeg tror, at var huset ikke blevet lukket, ville vi have været cirka dobbelt så mange tilbage. Vi sidder stadig tilbage og undrer os over, hvorfor vi ikke bare måte fortsætte i huset, for det havde betydet, at vi denne her sommer ville have holdt en festival, siger Lukas Hartvig og påpeger, at den lille flok frivillige har svært ved at løfte foreningen til nye højder.
- Vi brænder for huset, men ikke nødvendigvis for at holde koncerter, som der tidligere har været, siger han.

 

Café lader vente på sig
- Det perfekte ville være, hvis der var vished om, at der til december åbner campus-café. Et hus med lækre lokaler til husmøder med stadig central beliggenhed, som man ikke bare lige kan bryde ind i. Beliggenheden førhen inviterede nærmest til hærværk, mener Lukas Hartvig.
Blandt andet han selv, Ungdomsskolen og kommunens Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalg mødtes for få måneder siden til et møde.
- Vi snakkede om campus-caféen, som er undervejs. Hvis det bliver til noget - forhåbentligt til december - skal vi stadig finde ud af, hvordan Birdhouse kan blive del af det. Men man skal blandt andet først finde ud af, hvordan en campus-café skal køre administrativt, siger Lukas Hartvig.

 

Hemmelig bunker
Bedre er det indtil videre gået Øvelokaleforeningen Bunkeren, som dog har et sted at være.
- Vi har fået stillet et lokale til rådighed gratis af en venlig sjæl, så vores bands havde et sted at øve op til Festugen, fortæller Jan Lundgren, formand for øvelokaleforeningen.
Kommunen har selv peget på lokaler på Sydhavnen, men ifølge formanden skulle alt istandsættes - en for dyr løsning.
Han er ikke meget for at afsløre, hvor bunkeren-folket holder til nu.
- Det er i lyset af, at vi har haft forsøg på indbrud i den gamle bunker to gange, siger Jan Lundgren og peger også på hærværks-tendenserne rundt omkring i byen.
”Bunkeren” mangler dog plads, og foreningen har måttet afvise flere, der har ønsket at være med. Pladsen er for trang til mere end fem øvende bands.
Ligesom Birdhouse kører Bunker-foreningen også på yderst lavt blus.
- Vi er pressede, og lige nu hænger vi i med neglene for at holde fast på foreningen, fordi det er lige svævende. Så jo hurtigere, jo bedre. Vi håber at komme af sted i 2017.

 

Øve-containere
Lige nu har foreningen gang i tegnebrættet. Idéen er containere på Panter-området.
- Panteren er - når vi kigger os omkring - det eneste sted, hvor vi ikke generer. Nu står vi i den situation, at vi skal lave en projektbeskrivelse og en masse tegninger, og så regner vi med at kunne flytte op på Panteren i én af deres koldhaller og være med til at skabe liv deroppe, siger Jan Lundgren.
- Vi har fundet nogle, der specialiserer sig i at bygge øvelokaler i 20-fods-containere. Sådan to sættes sammen, og så har man små 30 kvadratmeter øveplads. To-tre bokse drømmer vi om at få sat op, så foreningen kan vokse, fortsætter formanden.
Planen er nu: et container-udvalg, aftale med Panteren og en detaljeret projektbeskrivelse til kommunen.
- Så får vi en base, der forhåbentligt ikke bliver ødelagt. Stars har vist også før haft lignende containere i gården, så der er præcedens for, at det er en godkendt løsning, siger Jan Lundgren.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar