Byd ind på møller på Kriegers Flak...

Til Byrådet i Vordingborg kommune.
EMNE: ”Konkurrence” om pladserne på flakkene ude i havet mellem statens kæmpe-vindmøller og de kommunale kæmpe-vindmøller.
Min holdning: Placér alle kæmpe-vindmøller ude i havet!
Som uddannet geograf, geolog og biolog går jeg helt ind for ”den grønne omstilling”.
I september 2019 ændrede Folketinget bestemmelsen for, hvor høje kæmpe-vindmøllerne må være fra 150 meter til lige så høje, som man ønsker. (Rådhustårnet i København er cirka 100 meter højt). Man bestemte også, at der til gengæld så skulle være færre kæmpe-vindmøller på land.
Imidlertid har regeringen - for at opfylde Danmarks CO 2 forpligtigelse - forlangt, at alle kommuner skal udpege de områder på land, hvor der kan opstilles kæmpe-vindmøller. Kæmpevindmøller på land spøger derfor stadig.
”Kriegers Flak” ude i Østersøen er et af de store flak. Her er man færdig med at udbyde i første runde. Nu skal man i gang med anden runde.
Jeg vil indtrængende opfordre Vordingborg Kommune til at booke sig ind på Kriegers Flak eller et andet egnet flak, inden staten tager pladserne.
Målet må være, at Vordingborg Kommune får opfyldt sin CO 2 nedskæring svarende til, hvad den samlede sum af kæmpe-vindmøller på land kunne have givet.

 

Holger Hedemann (forhenværende lektor)
Wesselsvej 17
4760 Vordingborg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar