Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Cecilia Lloren hjælper i hverdagen, når man selv løber sur i Borger.dk, NemID, e-boks og al den anden digitale korrespondance i dagens Danmark. Foto: Mille Holst

Cecilia hjælper med den digitale hverdag

Det er i dag nødvendigt at kunne gebærde sig i den digitale verden, hvis man har brug for boligstøtte, at betale regninger, ordne forsikringspapirer og så videre. Det er bare langt fra alle, der er i stand til det. Derfor tager Cecilia Lloren nu på hjemmebesøg for at hjælpe folk af med de digitale udfordringer.

 

Ofte er det simple problemstillinger, Cecilia Lloren rykker ud til gennem sit firma Hjælp i hverdagen. Men det gør ikke hjælpen mindre nødvendig.
- Det tager måske ti minutter for mig, men for kunden er det en kæmpe ting, fortæller hun og undrer sig over, at samfundet i dag sørger for at man kan blive transporteret fra sted til sted, der er hjemmehjælpere, der sørger for at man får sine piller, at man kommer i bad og så videre - men der er ikke megen hjælp at få, hvis man ikke er en habil netsurfer.
- Når vi har så digitaliseret et samfund, som vi har, så er det tankevækkende, at 255.000 ældre aldrig har været på nettet, siger Cecilia Lloren, der mener, at konsekvenserne af den massive digitalisering af samfundet, der har fundet sted de senere år, er meget store.
- Det er mennesker, der før har haft helt styr på alting, men nu kan de pludselig ingenting, siger hun og undrer sig over, at man finder det acceptabelt på den måde at hægte en stor del af befolkningen af.

 

Her er hjælp til enhver
På den halvanden måned Hjælp i hverdagen har eksisteret, har Cecilia Lloren, der oprindelig er forsikringsuddannet, opdaget, at det ikke kun er ældre mennesker, der er udfordret af digitaliseringen. Også mange indvandrere har brug for hendes ekspertise.
- Hvis man er opvokset i Danmark, så kender man ”systemet”, men det gør indvandrerne ikke, forklarer hun. Desuden er der alle de fortravlede, der simpelthen ikke kan finde tiden til selv at følge op på tingene, eller ham, der er blevet ramt af en arbejdsulykke, og som simpelthen ikke oven i det andet kan rumme de digitale korrespondancer.
- Har de ikke selv overskud eller kompetencerne, så sker der bare ikke noget, siger Cecilia Lloren og fortsætter:
- Der mangler nogen, der kan samle op dér, hvor ”systemet”, og sådan set også virksomhederne, ikke slår til.

 

Håber på samarbejde
På sigt håber Cecilia Lloren derfor, at kommunerne vil være interesserede i at samarbejde med hende.
- For det er jo ikke alle ældre, der har råd til at betale, forklarer hun og mener i øvrigt ikke, at de nuværende computerkurser for ældre batter.
- De kan gå på facebook og sende en mail, men derfra og til at løse problemer, der opstår, der er langt, siger hun.
Derfor har hun også tilbudt et lokalt plejehjem at komme forbi et par timer hver 14. dag og hjælpe med de digitale problemer, beboerne måtte opleve. Denne hjælp kan være alt fra at få betalt regninger, se kontoudtog på telefonen, over besvarelse af digitale henvendelser til opfølgende dialog med det offentlige.

 

Har du brug for hjælp?
Har du brug for hjælp til et problem med din eboks, til at skifte teleselskab, til at printe et billede af dit oldebarn eller til at få hjælp fra det offentlige for eksempel til boligstøtte eller flytning, tilskud til tandlægen eller måske har du en betaling over netbank, der er gået helt galt, så kontakt Hjælp i hverdagen på telefon 52 52 45 15.

 

Kommentar

Hvor genialt det ved jeg der mange ældre der blir glade for det ,super godt intavtiv må jeg sige akt respekt for dig Cecilia ,og dit gode arb

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
  • FOTOS: Så kom Troels...
Kommende arrangementer
23.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Hvalsø IF Ørslev Fodbold
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 herre- VIF mod Dianalund/Stenlille VIF
23.
Sep
Eventbro 80 års fødselsdagsfest Karsten Henriksen
23.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
23.
Sep
Åbent hus Vordingborg Garnison
24.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
24.
Sep
Ensemble Storstrøm "Dans og tegn i luft" Musikforeningen Cæcilia
24.
Sep
Solisterier KulturArkaden
24.
Sep
Bidrag eller bedrag? Foreningen Social Anstændighed