Daniel Linbnebjerg med sin gamle Toyota-haj i baggrunden, der nu kun må køre på prøveplader ved nogle lejligheder. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Charmerende haj-bil har fået dødsstødet

Så gik den ikke længere. Den kendte haj-bil er nu blevet stedt til hvile.

Viemose Tæt på Køge sluttede en epoke for den 25-årige Daniel Linnebjerg fra Viemose. 
Hans kendte haj-bil, som af flere medier er blevet omtalt som Sydsjællands allergrimmeste bil, har ikke længere tilladelse til at køre.
Den har været et genkendeligt syn på vejene, og når han kørte rundt på Sydsjællland, har politiet - smilende – tjekket bilen, og ladet ham køre videre. Eller bare vinket til ham.
Men den 24. september 2019 kom Daniel Linnebjerg med sin haj-bil ud på ukendt farvand. Han var kørt til Køge, fordi han var blevet inviteret til træf. Og her stoppede eventyret.
Forlygterne på haj-bilen var ikke tændt, og det fangede politiets opmærksomhed.
- Normalt tænder lyset automatisk, men den del virkede ikke, så jeg skulle tænde lyset manuelt, og det glemte jeg, fortæller han ærgerlig.
Udover at bilen har været i de danske medier, så har den to gange været på udstilling i Odense og en gang i Malmø, og den er også blevet nævnt på den svenske kanal TV4.
Men betjentene var ikke imponeret over den haltende haj, og de kontaktede en køresagkyndig, der konkluderede, at der var meget galt med bilen.
Et faktum som Daniel Linnebjerg godt vidste.
- Bilen var blevet indkaldt til syn, men jeg valgte at den ikke skulle til syn, for jeg vidste, at den ikke ville gå igennem.
Den aften fik han lov til at køre bilen hjem til Viemose, og der holder den endnu.

140.000 kroner på bilen
Daniels bil var en gammel Toyota Corolla stationcar fra 1996, som han havde arvet af sin farfar. 
Derfor synes familien også, at det er en skam, at det nu er slut med at køre på landevejene.
Til gengæld er hans venner overrasket over, at han har kørt i den i så lang tid.
- Vi er før blevet stoppet, hvor vi så har tænkt, nu er det nu, fortæller han, og understreger at han er glad for, at han kunne køre i den i så mange år.
Da Sydsjællands Tidende første gang møder Daniel i marts 2017, havde han brugt lidt over 20.000 kroner på det sjove bilprojekt, men siden dengang har han videreudviklet på den rustne bil.
- Jeg har vel brugt omkring 140.000 kroner på bilen, sjusser Daniel sig frem til, og uddyber:
- Jeg havde ikke en konkret plan for, hvordan bilen skulle se ud. Jeg fandt bare på nye sjove ideer, og så løber det op, når man hele tiden skal have noget nyt til bilen.
Én plan havde han med bilen. Den skulle op, og runde 500.000 kørte kilometer.
Lige nu står kilometertælleren på 462.000 kilometer, men Daniel indrømmer, at det kunne være sjovt at få den op på de 500.000 kilometer.
En drøm som Daniel måtte skrotte var drømmen om kørekonkurrencen Carbage Run i 2018. Det er en 5.000 kilometer lang Europa-tur sammen med andre entusiaster, som også elsker grimme biler.
- Rustne biler er nærmest en livsstil, understreger han, og fortæller at der blandt andet er specielle Facebooksider til dem, der er fan af rustne biler.
Daniel deltog ikke i Carbage Run, da han var bange for, at den ikke kunne holde til turen, og at den ville gå i stå i Sydfrankrig. Det ville være en skam. Ikke på grund af konkurrencen, men det ville være en skam at efterlade bilen. Men drømmen om deltagelse lever.

Nye tider i gammel bil
Daniel Linnebjerg har købt en ny gammel bil, som også er en Toyota Corolla stationcar fra 1996 i samme grå farve. Den er helt frisk, og har kun kørt 200.000 kilometer.
Og med den gamle bil er det nye tider og håb.
- Dén skal ud og køre Carbage Run. Den er sikker, og fejler ingenting, fortæller han og tilføjer, at han er blevet glad for sin nye bil, selvom den ikke tiltrækker lige så meget opmærksomhed som den gamle. Mange troede, at han havde malet den gamle bil, så den så rusten ud. Så de blev altid overrasket, når han fortalte, at han havde skrabet malingen af.
Han har lavet en konkret plan for udseendet af den nye Toyota, så det ikke bliver lige så dyrt at gøre den i stand.
- Den skal ikke være rusten. Men der skal laves en hajmund på den nye bil. På den måde lever den gamle bil stadigvæk videre, griner han.

Daniel Linbnebjerg med sin gamle Toyota-haj i baggrunden, der nu kun må køre på prøveplader ved nogle lejligheder. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Daniel Linnebjerg har altid dunken lige ved hånden. - Så kan jeg lige tjekke olien, det bruger den godt af. Lige nu mangler den halvanden liter, fortæller han. Foto: Anne-Dorthe Wilms

- Instrumentbrættet er det, jeg har brugt længst tid på at lave, fortæller Daniel Linnebjerg og til politiet sagde han om sit armlæn: “Det er bare en brandslukker uden nogen funktion”. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Haj-bilen måtte i garage permanent efter et møde med politiet. (Privatfoto)

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar