Der var masser af snak og networking i de hyggelige rammer i Den Gule Stald. Midt i billedet ses Rasmus Evind, der er citymanager i Præstø. Foto: Mette Neerup

Citymanagers bød på tapas og fri bar

I torsdags mødtes medlemmerne fra de tre handelstandsforeninger  i Den Gule Stald i Kalvehave.

Kalvehave Hyggelig stemning og livlig snak prægede Den Gule Stald torsdag aften i sidste uge, da de nye citymanagers bød på medlemsaften for at præsentere sig selv og skabe mulighed for at medlemmerne fra de tre foreninger kunne mødes på tværs. Aftenen blev desuden krydret med et inspirerende oplæg fra Mikkel Niess, der talte om udvikling af handelsbyer.
- Vi fandt det naturligt at vælge Den Gule Stald i Kalvehave som mødestedet. Det ligger sådan cirka i midten af vores tre købstæder, sagde citymanager-repræsentanten fra Stege, Tina Olsen, der samtidig varetager formandskabet for handelstandsforenigen i Stege. 
- Vi har været i gang et par måneder nu. Og på det her medlemsmøde vil vi informere om hvem vi er, hvad vi kan, vil, og tænker med det hele, fortsatte Tina, der ser et kæmpe potentiale i forhold til udveksling af ideer  byerne imellem. At der skabes et sammenhold og at man i højere grad kan koordinere aktiviteter, så man ikke spænder ben for hinanden.
Den nye citymanager-model, som nu varetages af en repræsentant fra hver af de tre købstæder i kommunen, så dagens lys, da man efter en flerårig indsats for at få den oprindelige citymanager-model til at fungere ikke ville lykkes. 
- Det kom aldrig rigtig til at fungere med en enkelt citymanager, sagde Susan Thydal, socialdemokratisk kommunalpolitiker og formand for Udvalget for turisme, udvikling og erhverv. - Susanne Kruse Sørensen fra Vordingborg Erhverv fik ideen om at dele funktionen mellem tre personer, der selv driver forretning i den by de repræsenterer. Det giver jo et indgående kendskab til, hvad der rører sig, fortsatte Susan Thydahl. 
- Det her samarbejde og følelsen af, at vi kender hinanden på kryds og tværs, er noget af det vi har kæmpet for lige siden kommunesammenlægningen, fortsatte Susan, der tilføjede, at det var så positivt at opleve hvor mange, der havde taget imod invitationen og hvor livligt snakken gik henover bordene.
- Det har været rart at få visualiseret præsentationen af vores citymanagers, sagde Anja Bille Hansen fra Præstø blomster, der havde sat sig sammen med kollegaen Lone Olsen fra Præstø Vinhandel.
- Vi sidder lidt med dem vi kender i forvejen men det er et godt arrangement, afsluttede Anja, der bestemt godt kunne finde på at deltage i et lignende arrangement en anden gang.
Den nye form for city-samarbejde løber foreløbig frem til august næste år. 
- Det er vores tre “guldperler” vi skal værne om, sagde Tina Olsen, der bestemt vil betegne aftenen som en succes. 
- Prøv at se hvordan de networker og nu har medlemmerne fået ansigter på deres citymanagers, fortsatte Tina, der hver torsdag mødes med de  to andre citymanagers, Sacha Keller og Rasmus Evind  hos deres koordinator og tovholder Jens Damgaard på Vordingborg Erhverv, så ideer og ønsker fra de tre købstæder hurtigt kan blive debatteret og eventuelt få liv.

Der var masser af snak og networking i de hyggelige rammer i Den Gule Stald. Midt i billedet ses Rasmus Evind, der er citymanager i Præstø. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar