Sådan kommer de nye affaldsbeholdere til at se ud.
Kilde: Vordingborg Kommune

Ny affaldsordning i 2018

Fra 1. oktober 2018 får én-familieboliger og sommerhuse i Vordingborg kommune to affaldsbeholdere, der tømmes oftere. Ordningen bliver samtidig dyrere. 

 

Kommunen En ny affaldsordning træder i kraft til efteråret 2018, og den betyder, at alle én-familieboliger og sommerhuse i Vordingborg kommune får to affaldsbeholdere på hver 240 liter - med to rum i hver. 

I den ene skal man opdele i papir/pap og glas/metal/hård plastemballage. 

I den anden skal affaldet opdeles i madaffald og restaffald. 

Deler man affaldsbeholdere, kan beholderne se anderledes ud, men her skal man sortere affaldet på samme måde. 

Genbrugsbeholderen bliver tømt hver fjerde uge - hvor der lige nu afhentes papir seks gange om året. Der bliver desuden mulighed for at få hentet storskrald 12 gange om året - altså dobbelt så mange gange som nu. 

De nye affaldsordninger bliver dog cirka 350 kroner dyrere om året per husstand. Ifølge Vordingborg Kommunes Afdeling for Byg Land og Miljø skyldes det, at der ikke længere er skarp konkurrence mellem renovatørerne, så priserne bliver lave. Og så stiger prisen også på grund af den hyppigere tømning, som skal møde de statslige krav om en genanvendelsesprocent på 50 i 2022 - mod de nuværende 32 procent. 

Affaldsbeholderne bliver skiftet henover oktober og november måned. Info om de nye affaldsordninger opdateres løbende på hjemmesiden 

www.vordingborg.dk/affald

Det er firmaet RenoNorden med hovedsæde i Herfølge, som overtager den kommunale affaldstømning efter renovatøren M. Larsen.     

 

Sådan kommer de nye affaldsbeholdere til at se ud.
Kilde: Vordingborg Kommune

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hej Prisen stiger p.g.a. ingen konkurrence på renovation. Det må da være kommunens opgave at sørge for at vi bruger får renovation til de lavest mulige priser. Jeg kan jo ikke selv vælge, hvem jeg vil aflevere mit affald til, eller kan jeg? Det er ikke andet en grådighed, kommune ta` jer sammen.

Hej. Når nu vi skal til at sorterer mere hjemmefra, og prisen stiger, så må det gebur som en husstand er pålagt for brug ad genbrugspladserne, jo så også sættes ned, da vi ikke selv skal køre på genbrugen med affald, da alt jo nu bliver hentet.

hører elpærer med til småt elektronisk affald ???????????

Hejsa Kunne i give mig et tilbud på nogle størrelser større på den beholder med restaffald , da vi har en masse store bleer som vi skal af med, Hvad giver vi for en alm. Størrelse rest affald? Og hvad koster den som er større ? Og større? Mvh Karina Madsen

Tilføj kommentar