Billede fra Lindholm, hvor der både er færgekaj og helikopterlandeplads. Foto: Klaus Lohmann

- Man kan ikke stemme imod Lindholm

Folketingspolitikerne kan ikke stemme imod at bruge Lindholm som udrejsecenter, uden at stemme nej til finansloven, men de kan stemme nej til at bruge trekvart milliard på centeret, når loven skal vedtages den 19. og 20. December. Det er dog kun SF der har meldt klart ud, at de stemmer imod finansieringen af Lindholm.

Lindholm I går aftes var folketingspolitikere - og integrationsminister Støjberg - inviteret til DGI-huset for at fortælle om Lindholm og hvad der skal ske, men nok mest af alt som en skueproces og for at vise ansigt i et valgår.
For mødet har næppe rykket det store, når der stemmes om finansloven den 19. og 20. december, hvor alt tegner til, at de fleste partier bakker op om både finanslov og planer.
Således har det hidtil kun være SFs folketingsgruppe, der officielt har meldt ud at de er imod forslaget og også at de vil stemme imod finansieringen.
- SF har (...) tænkt sig at stemme nej til en række af de ændringsforslag, som regeringen stiller som følge af finanslovsaftalen. Det gælder ikke mindst forslaget om at bruge over trekvart milliard kroner på at indrette og drive Lindholm som udrejsecenter, skriver partiet i deres kommentarer om planerne og ønskede ændringer i finansloven.
Men de står nok ret alene.
I hvert fald har både samråd og hidtidig debat tegnet til at selv de  lokalvalgte, eksempelvis Venstrefolk, som Marcus Knuth og socialdemokrater, som Magnus Heunicke, ikke vil stemme med SF’erne.
- Det er ikke Lindholm vi skal stemme om. Det er finansieringen, der skal stemmes om, og hvis vi stemmer imod, så skal udrejsecenteret blive på Kærshovedgård, så man ikke skiller de grupper der er der ad, siger Magnus Heunicke, som vi fanger op til gårsdagens møde.
Han glædede sig således  meget til at tale om sagen og Lindholm, som han måske ikke mener, er det rigtige sted at placere udrejsecenteret, men det er dog ikke nok til, at han vil stemme imod.
- Vi ved ikke hvilke alternativer det er oppe imod. Det har været meget tys-tys med planerne, siger han og påpeger at han selvfølgelig var i chok over planen, men at han vil vide hvilke alternativer der er og om processen bag, fordi det vigtigste for ham er, at de kriminelle, der skal udsendes ikke bliver på Kærshovedgård i Jylland
- Vi håber at få en dialog med regeringen om hvor man skal placere dem, siger han.
- Men jeg ser frem til at debattere, for jeg synes det har været en elendig proces, siger Magnus Heunicke, der understreger at han gerne vil have tingene ordentligt belyst, men ikke forventer at stemme imod finansloven eller ændringsforslaget, der kunne sætte en stopper for at smide 750 milioner efter Lindholm som udrejsecenter.
- Men det er regeringens forslag - det vil jeg ikke stå på mål for, siger Magnus Heunicke.
Til mødet i går, skulle den lokalvalgte folketingspolitiker Marcus Knuth, have repræsenteret Venstre, men integrationsminister Inger Støjberg blev hevet ind i stedet for. Hvad årsagen til dette er, kunne man ikke få at vide, og det har trods flere forsøg i sidste uge, ikke været muligt at få kontakt til Marcus Knuth. Avisen ville ellers gerne vide, hvordan han har tænkt sig at stemme til finanslovsafstemningerne, men det har altså ikke været muligt.
Det er meningen at finansloven - statens ”budget” - skal tredjebehandles og vedtagets i løbet af den 19. og 20. december og avisen forventer at følge op på, hvem der egentlig har stemt hvad.

Billede fra Lindholm, hvor der både er færgekaj og helikopterlandeplads. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Der bliver ikke bygget noget indrejsecenter på Lindholm, fordi Ingen danske firmaer skal påtage sig den form for værnemagerarbejde små og store håndværkerfirmaet på Sydsjælland skal leve og virke i lokalsamfundet, også efter evt. udført arbejde på øen. al nedrivning og bortskaffelse af affald kan kun ske med den lille færge al tilvejebringelse af materiale til nybygning kan kun ske med den lille færge projektet skal grundet størrelse i offentlig licitation, d.v.s. at der kan komme udenlandske håndværkere til området. Hvor skal de bo? i skurvognspark på havnen i Kalvehave? det tror jeg strider imod en lokalplan. Derfor bliver der intet bygget på Lindholm

Tilføj kommentar