Kæmpe ulovligt våbenlager fundet i Vordingborg

Politiet fandt i går 270 ulovlige knive og adskillige andre slags våben i en lejlighed i Vordingborg. En 46-årig mand blev anholdt i forbindelse med aktionen. 

Onsdag formiddag klokken 9.50 gik politiet i aktion med en ransagning af en lejlighed på Købmagergade i Vordingborg. Politiet havde forinden fået et tip om ulovlig våbenhandel, og det viste sig at holde stik. 

Betjentene fandt ikke færre end 270 knive lige fra  hals-, spring-, butterfly-, stillet- og såkaldte bjørneklo-knive i alle mulige størrelser.  

Og det var langt fra det alt. Politiet fandt også flere forskellige former for knojern, fire totenschlägere, fire strømpistoler, en luftpistol, en revolver, 18 peberspray samt en uvirksom riffel med skarpsleben bajonet. 

På adressen befandt sig en 46-årig mand, der uden modstand lod sig anholde. Han blev sigtet for overtrædelse af  straffelovens bestemmelser om besiddelse af ulovlige våben samt overtrædelse af våbenloven. Han blev efterfølgende taget med til afhøring på politistationen i Vordingborg og løsladt igen hen på eftermiddagen. 

 

Knive forklædt som kort

Det var politiassistent Thomas Mortensen, der sammen med en kollega fandt de mange våben, og nogle af dem er af den mere nederdrægtige slags. 

- Nogle af knivene er ret ”giftige”, siger Thomas Mortensen og fremviser et lille sort og tilsyneladende ganske harmløst plastic-kort.

- Det ligner et dankort i en pung, men den kan foldes sammen og blive til sådan én.

Pludseligt er kortet blevet til et lille stikvåben. 

- Før i tiden havde folk en kniv i lommen, som politiet hurtigt fandt ved kropsvisitation. Men denne her skal man altså være opmærksom på. 

Det kun få centimeter lange blad ser ikke ud af meget, men det kan forvolde ganske stor skade ved kontakt med en halspulsåre eller et simpelt stik i maven, forsikrer betjenten. 

- Nogle er også designet som en halskæde - lige klar til at trække med én hånd - og den kan sagtens blive overset ved kropsvisitation. 

 

Kendt af politiet 

Thomas Mortensen, der står for behandling af sagen, kan ikke komme nærmere ind på en karakteristik af den 46-årige, men han kan oplyse, at våbensalget har stået på i længere tid, og at manden i forvejen er kendt af politiet. Han har nemlig tidligere været på kant med loven i forbindelse med våbenbesiddelse, men  ifølge Thomas Mortensen er det ”længe siden”. 

Er det rocker-relateret, og har han været alene om våbensalget?  

- På nuværende tidspunkt vil vi ikke sige for meget af hensyn til efterforskningen, lyder svaret. 

 

 

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Super godt klaret af Thomas & hans makker... Men for pokker hvor er det skræmmende, at så meget ulovligt våben er fundet i masnedsund :-/ Men igen... SUPER FLOT & GODT KLARET TIL Thomas & makker ;-)

Skræmmende at der er så mange ulovlige våben i vores lokalområde! Hvis folk dog bare læste op på reglerne, og hvis de var skydegale så holdte sig til luftpistoler.

Tilføj kommentar