Kunststofbane i Præstø

Skal Præstø have en kunststofbane i lighed med den der er etableret ved Panteren i Vordingborg? Ja, mener en gruppe ildsjæle fra blandt andet Præstø Idrætsforening og Gymnastikforeningen Præstø Fjord.

 

 

præstø Siden december 2015 har en lille gruppe mennesker med tilknytning til idrætslivet i Præstø arbejdet på et projekt om at få placeret en kunststofbane på anlægget ved Præstø Stadion.

- I stedet for at sidde på hænderne, har vi valgt, at vise kommunalbestyrelsen, at vi gerne vil samarbejde om et fælles projekt, fortæller Henrik Marcher, træner for U8 og U9 drengene i Præstø IF og fortsætter:

- Vi vil gerne være med til en form for medfinansiering, så kunststofbanen kan blive en realitet og gerne snart, siger Henrik Marcher.

Med i arbejdsgruppen sidder endvidere Bo Grubov, formand for Præstø IF, Tina Ørum Hansen, formand for Gymnastikforeningen Præstø Fjord og forælder i Præstø IF, Henrik Reiche, tidligere mangeårig formand for Præstø IF og Peter O. Sørensen, forælder i Præstø IF.

 

Til glæde for mange

Politikerne i Vordingborg kommune har signaleret en hensigt om, at der skal etableres kunststofbaner i både Stege og Præstø, men der er ikke sat tidsrammer på. Den proces vil arbejdsgruppen i Præstø gerne have fremskyndet.

- En kunststofbane vil blive til gavn for fodbolden for både Præstø IF og omegnsklubberne. Formålet med den bane er jo, at der kan spilles bold året rundt på en plan og sikker bane og ikke som nu hvor is, sne og pladder sætter store begrænsninger om vinteren, siger Bo Grubov og fortsætter:

- Det vil blive et klart kvalitetsløft af forholdene i Præstø IF og det satser vi på kan give nogle flere medlemmer i klubben. Men banen vil jo også kunne bruges af skolerne, bo og naboskaber og andre foreninger, siger PIF-formanden.

 

Nabohøring

Arbejdsgruppen peger på en placering af kunststofbanen i ”Hullet” på træningsanlægget ved Præstø Stadion, men der er masser af udfordringer, driblinger og tacklinger i processen, inden der kan etableres en bane med gummiunderlag og kunstgræs.

- For det første er det jo Vordingborg kommunes anlæg. For det andet vil kunststofbanen blive bredere end den nuværende bane, så der skal fældes nogle træer og endelig er der jo det kommunale budget, der jo skal indeholde penge til projektet, siger Bo Grubov.

Og det med placeringen og en udvidelse af banen kunne give anledning til bekymringer hos de nærmeste naboer.

- Vi har holdt et kaffemøde med naboerne, og de er egentlig positive over for projektet, for de havde stort set alle sammen haft børn og børnebørn i Præstø IF, fortæller Henrik Marcher, og fortsætter:

- Men der er forståeligt nok nogle spørgsmål der melder sig: Bliver der mere støj? Hvad med øget lys fra lysanlægget, hvis træerne fældes? Og hvad med overfladevandet fra banen, løber det ned i haverne? Men stemningen på mødet var god og vores lille gruppe har arbejdshandskerne på og fortsætter med planerne mens vi venter på kommunens budgetforhandlinger, siger Henrik Marcher.

 
Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hvornår sker der egentlig noget på Præstø stadion med kunstgræsbanen.? Kunne godt tænke mig at vi der bor klos op af, fik lidt information. Mvh Hanne Harpsøe

Tilføj kommentar