Hacker-angreb forsinker avisen

Et hacker-angreb søndag nat betyder at Sydsjællands Tidende først udkommer senere på ugen.

Aldrig. Som i aldrig nogensinde, i vores næsten 100-årige historie, er det sket at Sydsjællands Tidende ikke er udkommet som den skulle.

Men det skete i denne uge, hvor avisen forsinkes, men formentlig udkommer på torsdag den 12. September.

Årsagen er, at vi søndag nat var udsat for et markant hacker-angreb fra et sted i Fjernøsten. Det lykkedes hackerne at kryptere og lukke avisens servere og backup, og udsende et krav om løsepenge for at åbne systemet igen.

Det betød at vi mandag ikke havde adgang til hele vores system og avisen ikke kunne laves. Både avisens interne og eksterne IT-folk arbejder på sagen, ligesom sagen er politianmeldt.

Det betyder dog under alle omstændigheder at opsætning, færdiggørelse, trykning og distribution bliver forrykket, men foreløbig ser avisen ud til at kunne udkomme og blive omdelt her torsdag og fredag.

Sydsjællands Tidende beklager naturligvis og ser frem mod at systemet igen er oppe at køre, således at avisen igen kan  udkomme som den skal fra og med næste uge.

Digitaliseringen i hele samfundet har gjort systemerne mere sårbare overfor ting, der aldrig ville have været et problem tidligere, men med indførelse af ekstra sikre systemer her på avisen, er håbet at vi vil være bedre sikret fremover.

Da der endnu ikke er adgang til mailsystemet, kan man skrive til redaktionen på: sydtid1@gmail.com. Telefonerne er også åbne - ring 55 37 00 09.

Desuden kan du få fat på avisens annonceafdeling på mail: annoncer.sydtid@gmail.com

 

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Så får vi den her på Nordfalster nok først i næste uge, kommer oftest først om fredagen normalt, også er mange ting enten sket eller udsolgt, øv Hilsen Joan

Tilføj kommentar