Olsen-bandens bil kørt i garage på Møn

En tur gennem Tjørnemarke ved Stege vækker i disse dage minder om Egon, Keld og Benny samt den amerikanske ”flyder” som deres sorte og rustne flugtbil.


Det er mekaniker og indehaver af Tjørnemarke Auto, Kasper Christensen, der vækker minder og får mange biler til at sætte farten ned, når de kører forbi hans værksted, og som for tiden fungerer bedre end et fartdæmpende ”bump” på vejen.

Han har nemlig fået fat i en Chevrolet 1959 Impala. Den bil, der har været én af ”hovedpersonerne” i Olsen-bande filmene. Velkomstbilen samt Keld og Benny med flagende tillykke, når Egon slap ud af fængslet. Og flugtbilen, når politiets jagt gik i gang.

- Det er ikke den ”rigtige”, der har endt sine dage som en rustbunke. Men det er en tro kopi og dermed én af de meget få eksemplarer, der har overlevet frem til i dag. Hvis man overhovedet kan finde andre.

- Og den vækker så mange minder, at selv medarbejderne på Nordisk Film stimlede sammen, da vi besøgte selskabet for at præsentere bilen. Og vi havde heller ikke problemer med at blive inviteret til at besøge Morten Grunwald for at få hans autograf på bilens instrumentpanel, fortæller Kasper Christensen.

 

Nørden

Han indrømmer gerne, at han er en ægte nørd, når det gælder de gamle Olsen-bande film. Der blev lavet 13 film fra 1968 og frem til 1981. Nummer 14 (Olsen- bandens sidste stik) lod vente på sig frem til 1998. Ind imellem kom ”Olsen-banden ser rødt” i 1976, som er Danmarks mest sete danske film med salg af 1,2 millioner billetter og yderligere to Olsen-bande film på 2. og 3. pladsen.

- Og jeg har naturligvis også set dem mere end én gang, indrømmer han uden at komme nærmere ind på antallet. Desuden var hans forældre for år tilbage  aldrig forbavsede, når han kom hjem med to Olsen-bande film og en lejet movie-box.

Bilen har kostet i nærheden af 200.000 kroner og står i dag med et beskyttende lag ”gummilak”. Det lag skal snart pilles af og bilen lakeres sort med ”falske” ruspletter.

- Men de pyntelister, der mangler i filmene, skal dog på igen.

 

Gule sokker

Kasper Christensen er ikke i tvivl om, at han i dag kunne sælge bilen for mindst 250.000-300.000 kroner. Men den skal ikke sælges. Måske på et senere tidspunkt, hvis for eksempel et bilmuseum kommer med det rette bud.

- Og så kan de få blandt andet det par gule sokker, Egons bowlerhat - hvor jeg er på udkig efter en grå - og Bennys jakke med i købet. Det hele er noget, jeg har fundet rundt omkring i genbrugsbutikker, og som kan ligne til forveksling.

 

På museum

Frem til den 21. november er bilen lånt ud til et bilmuseum i Rostock, der skal fejre 15-års jubilæum. Og naturligvis er det netop et tysk museum, der er interesseret. Olsen-banden er nemlig så populær i Tyskland, at der ligefrem er blevet oprettet Olsen-banden Fanklub Deutschland.

Så man skal skynde sig, hvis man vil nå at få et glimt i denne omgang af den mest sete bil i Danmark. Ganske vist en ”kopi”. Men ikke desto mindre en kopi, der kan få selv medarbejderne i et filmselskab til at forlade kantinen og de lune retter for at opleve et gensyn. Det gjorde de nemlig.

Bilens fremtid? Ja, Kasper Christensen har planer om, at den blandt andet skal lejes ud som bryllupsbil - med ham selv ved rattet.

 
Tilbage til forsiden

Kommentarer

de brugte mest en bel air årg 1959 , og bel air , impala , biscayne årg 1959 er den samme bil bare udstyr til forskæld

Olsen-Banden har dog en enkelt gang kørt Impala, nemlig en model 1961 i Olsen-Banden i Jylland (1971). Den har dog ikke "vinger" bagtil, men en noget mere flad bagende med 2x3 lygter

Han hed John, men er her desværre ikke mere.

Jeg kendte John Lund Sørensen der dengang gik i gang med den rigtige OlsenBanden bil. Jeg var i hans værksted og se karosseriet efter det blev sandblæst, og der var ikke meget tilbage af den. Motor og chassis ramme blev gjort fin istand og karossen "listet" på igen hvorefter den blev returneret til Ålholm Slot. Da slottet gik rabundus for nogen år siden blev alle biler solgt på auktion. Jeg ku dengang læse at der var stor int. for at redde bilen, men hvor den er i dag ved jeg ikke. John der startede renoveringen mistede desværre kampen til kræft for år tilbage, så ham kan vi heller ikke spørge.

Ja fin bil,men Olsen banden har aldrig kørt i en impala model som denne er??? kender bilen da jeg er tidligere ejer.

Prøv lige at tjekke op med www.vejenbiler.dk, har har i årevis haft en Olsenbanden-bil stående og den ligner på en prik!

Den "rigtige" bil må stå på et museum et sted. Jeg men den blev restaureret af en fra Ribe egnen for en del år siden,

Hej Jeg vil lige høre om det er muligt at leje den Olsen-bandens bil Til min romantisk bryllup? Vil glæder mig til at høre fra dig. Med venlig hilsen Ganga Gole

Tilføj kommentar