Kids Coolshop arrangerede fastelavnsfest i Algade, og mange farverige udklædninger var mødt op. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Cool fastelavn

Der var knald på farverne, da Cool Kids i Vordingborg inviterede til tøndeslagning på Stentorvet i Vordingborg.

Vordingborg I Algade havde Kids Coolshop arrangeret fastelavn og trods det hæsblæsende vejr var der mange børn i farverige kostumer der var dukket op i gågaden, de fleste nok i følge med deres forældre. 
Butikselev Jonathan Toft fortæller:
- Kids Coolshop har eksisteret i Vordingborg i fire år. Jeg har været elev i et år, men arbejdede der som ungarbejder inden da, så har været med til at holde fastelavn et par år. Der har været pæn tilslutning i år på trods af vejret. Vi har seks fastelavnstønder. To til de store i alderen 6-8 år, tre til dem på 3-5 år og en tønde til de mindste i aldersgruppen 0-2 år. 

Kreative kostumer
Blandt de 3-5-årige var det Loke Millers tur til at svinge køllen. Loke på fire år var ret sej med tofarvet hår og maling i hele ansigtet. 
- Vi har været her før fortæller Lokes mor, som er lokal. 
– Jeg bor i Vordingborg men det er første gang jeg har været med til fastelavn, fortæller Cupcaken Fenya Midtibyen, der sammen med sin søster stjal en masse opmærksomhed, da de mødte op i gaden for at slå katten af tønden, med deres store, smukke og i øjnefaldende kostumer. 

Tid til en hyggestund
Så snart man enten havde slået bunden af tønden ud eller sidste bræt ned, blev der overrakt en krone til kattekongen eller kattedronningen. Fastelavnstønderne var fyldt med slikposer og faktisk var der nogle til overs, så til de ekstra store slikmunde uddelte Kids Coolshop flere slikposer ud. Udover det var der gratis fastelavnsboller og juice efter tøndeslagningen inde i butikken. På trappen til butikken sad en lille drage, Xander, og hans storebror Oscar, som var politimand, sammen med deres mor Cecilie og hyggede sig med lækkerierne. 
– Det er hyggeligt og vi var her også sidste år. Vi bor i Kalvehave men drengenes bedsteforældre bor i Vordingborg, fortæller Cecilie Johlin. 

Se flere billeder fra fastelavn i Vordingborg i galleriet.

Tekst: Anne-Dorthe Wilms

 

Katten af tønden ved støberihallerne

Forældreforeningen i Præstø skal overtage byens fastelavnsarrangement og allerede i år var de med på banen, da der blev slået katten af tønden i støberihallerne.

Præstø Lørdag arrangerede Præstø Handelsstandsforeningen og forældreforeningen, som præsenterer Præstø børnehuse, fastelavn i gården til støberihallerne. 
Der var gjort noget ud af udklædningerne. Her var en klovn, en løve, action man, fe, kanin, sørøver...og en sommerfugl løb med prisen for bedste udklædning.
– Forældreforeningen spurgte handelsstandsforeningen, om de måtte være med til at arrangere fastelavn, så de står for underholdningen og kageboden og det er meningen, at de skal tage mere over til næste år, fortæller Rasmus Evind formand for Præstø Handelsforening.
Udover tøndeslagning var her også andre aktiviteter og balndt andet kunne man kaste flødeboller efter en voksen.
Da alle tønder, som var opdelt efter aldersgrupper,  var blevet slået ned, fik kattedronningerne og kattekongerne overrakt deres krone.

Se flere billeder fra fastelavn i Præstø i galleriet.

Tekst: Anne-Dorthe Wilms

Kids Coolshop arrangerede fastelavnsfest i Algade, og mange farverige udklædninger var mødt op. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Tøndeslagning i Algade. Der blev gået til den.
Foto: Anne-Dorthe Wilms

Farmand er gået all in og støtter op om en hyggelig fastelavn med sønnen. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Der var nogle der fik travlt, da bunden blev slået ud af tønden. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar