• www.henriks-hvidevarer.dk

I hovedkampen, får Vordingborg bokset væk - reddet for nu. Foto: Michael Thønnings

De gamle drenge i kamp mod naboen

To fodboldhold for mænd over 65 har over vinteren samlet sig til et, som træner udendørs ligegyldigt hvad. I sidste uge gjaldt det så kampen mod Herlufsholm.

Vordingborg Selvom drt er hverdag og klokken er ti, er der en hujen, råben og masser af nærkampe oppe bag Panteren, hvor der spredt over samtlige kunstgræsbaner, udspiller sig et drabeligt slag. I god ro og orden vel at mærke og i et tempo, hvor man godt kan være med, hvis man opper sig lidt.
Det er kampen mod Herlufsholm, der har samlet de  ekstra mange fodboldspillere i dag, men faktisk er der træning og kamp i  gang hver tirsdag fra klokken  10, året rundt.
- Vi er jo oprindelig to hold - ”Spil bold mand” (oprindeligt for kronisk syge, red), hvor jeg kommer fra og så et hold fra DGI, som Erling (Juel Jensen) startede. Vi blev enige om at træne sammen,  os der træner udendørs hele året, fortæller Jens O. Jensen, da der fløjtes til halveg.
Tre kampe af 25 minutter venter spillerne, der på den ene bane ”holder varmen” og spiller på tværs af byer, mens man på den store bane har en skarpt opdelt match, hvor Vordingborg-drengene, står overfor Herlufsholmerne.
- Vi er cirka 80 der træner fra 65 år og op til omkring 80 år, siger Lars fra Herluftholm, der vogter målet og kalder sig Herluftsholmernes svar på Abramovic (klubejer i Chelsea, red.)
- Der er nogen der træner forskellige steder og vi har også spillet mod flere andre klubber - blandt andet fra København, siger han og påpeger, at de også spiller i en turnering.
Det gør de ikke så meget af i Vordingborg, hvor de to hold er af blandet sammensætning, og det nok også derfor at nabobyens hold, angiveligt er dem, der samlet løber med sejren i kampene, selvom der kæmpes godt på alle fronter.
- Men det handler jo meget om det sociale. Vi har også fået en dag , hvor vi er inde i huset og spiller bordtennis, påpeger Jens O. Jensen, der understreger at tredje halveg betyder meget. 
- Der er dækket op og klar til os indenfor, når vi er færdige med at spille, siger han med et smil, inden den næste kamp skal til at begynde.
- Det handler om at finde glæden, siger Erling Juel Nielsen, der påpeger at der lige nu er en længere skadesliste, så de 10-12 mand i truppen er nede omkring 6-8 stykker til hverdag- men så dukker man op af alligevel.
- Jeg skulle ned og se hvad der sker, fortæller Poul A. Larsen fra sidelinien. Han er nede med et knæ, men hyggen den må man ikke glemme. Alle over 65 er i øvrigt velkomne hver tirsdag kloken 10 på kunstgræsbanen.

I hovedkampen, får Vordingborg bokset væk - reddet for nu. Foto: Michael Thønnings

Holdejeren fra Herlufsholm, giver den gas, men misser målet. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar