Gitte Nielsen, Helle Pedersen, Kirsten Wagner, Jonna Storch og Susan Fendahl har længe planlagt den fjerde udgave at Musikfestivalen for seniorer. Foto: Michael Thønnings

Den ægte ældrefestival er klar til start

Festivalbyen Vordingborg var blandt landets første byer med en festival til de ældre, der nu er så populær, at halvdelen af billetterne til årets tre-dages festival var væk, før de kom i åbent salg.

Vordingborg - Der bliver danset alle dagene, lyder det fra fem-kløveret, der står bag festivalbyen Vordingborgs yngste event, men med det ældste publikum - ”Musikfestival for seniorer” - der for fjerde gang finder sted i Medborgerhuset i Vordingborg.
Således går det løs med tre dages fest, musik, dans og mad den 21., 22. og 23. maj, hvor der hver dag festes igennem på festival-manér - og alder ikke er ingen hindring.
Det er fjerde år festivalen for seniorer bliver til noget og flere steder i landet, er man begyndt at følge det gode eksempel, der naturligvis tog sit udgangspunkt i byen, med både festuge og børnefestival.
- Og fra Vordingborgskolen er vi i gang hele ugen, hvor vi sørger for maden fortæller Jonna Storch, der sammen med Helle Pedersen, og et helt hold elever, gør det til en del af undervisningen, at lave spændende - god dansk - mad til festivalgæsterne. Der er således gode danske retter hver dag, med bøf og kartofler om tirsdagen, hamburgerryg med stuvede ærter om onsdagen, mens der bliver testet et nyt koncept om torsdagen. Her køres der en flok store grill ind foran Medborgerhuset, hvor der kommer gang i pølserne.

Giver meget
Hele festivalen er således et samarbejde, hvor Susan Fendahl og Gitte Nielsen fra Vinterbøllecenteret og Kirsten Wagner fra Brænderigården, er den ”kommunale” del af arrangørgruppen, der efterhånden har fundet fælles fodslaw. Således var opgaverne noget delt op tidligere, men de - og den store gruppe af frivillige hjælpere - er inde over lidt af det hele i denne omgang.
For dem handler det om at gøre noget for de ældre - netop fordi det giver meget tilbage, at se de seniorer gå i festivalhumør og danse rundt i flere dage.
- Der er rigtig mange, der køber billet til én dag - men når de først er der, så ender de med at købe til resten også, fortæller arrangørerne.
De har allerede solgt op mod 100 billetter til hver dag - ud af de 250 mulige, og det var bare ved det interne plejecenter udbud. Nu kan alle så købe.
- I princippet er det åbent for alle - der er også mange, der har en datter, søn eller hjælper med og gør det til en oplevelse på den måde, fortæller Kirsten Wagner.

Kendis-effekt
Med musikken har man til gengæld lavet en alliance med superhitteren, den lokale Klaus Strand-Holm, fra Klaus og Servants. Sammen med konen er han på med ”Tip et hit” og det er også gennem dem, at man har kunnet finde de andre musikere.
Her er både lidt kendis-effekt med Kirsten Siggaard, der går på som det sene navn om tirsdagen, mens Klaus og Servants er hovednavnet med Elvis-show og ren rock n’roll om onsdagen. Afslutningen plejer dog også at være populær og her er det vores lokale helte fra Butterflies, der kører den hjem, inde festivalen lukker ned for i år.
Derudover er der både Old Jacks, Catja og René, samt det nævnte ”Tip et hit”-show, som er en del af festprogrammet.
Som noget ekstra, bliver der i år også blomstersalg på pladsen foran medborgerhuset, og blandt aktiviteterne er der sat gang i motionscykler, ligesom der vil være kreativ udstilling, som Vordingborgskolens elever står for.
Hvis man skal sikre sig billet kan den købes på Brænderigården - Algade 104 - eller telefon 55 36 36 64.
 

Gitte Nielsen, Helle Pedersen, Kirsten Wagner, Jonna Storch og Susan Fendahl har længe planlagt den fjerde udgave at Musikfestivalen for seniorer. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar