Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
I forrige uge var der stadig gang i gravemaskiner i forhold til at klare de sidste opgaver omkring ”Den druknende bydel” - Masnedsund - der nu er drænet. Der mangler kun den sidste finish, før projektet er helt afsluttet. Foto: Michael Thønnings

Den druknende bydel er - næsten - tørlagt

En stor del af Masnedsund - blandt andet omkring Amalievej og Færgegårdsvej, var i flere år vandlidende, men projektet med at dræne området, skaffe pumper og tørlægge ”Den druknende bydel” er nu næsten afsluttet.
 
 
 
Den druknende bydel Nede bag Amaliehaven - ud mod Marienbergvej - ved den lille pumpestation, var entreprenørfirmaet Karsten Reinhard i løbet af ugen i gang med at tilpasse grøfter, grave ud og dække til, som en af de allersidste opgaver i forbindelse med at redde ”Den druknende  bydel” - Masnedsund - der i årevis led under en særdeles fugtig undergrund, der betød at haver - og ofte kældre - stod under vand flere steder.
- Det er en lille del de laver nu, men ellers så er området blevet afvandet, fortæller Allan Schmidt fra Vordingborg kommune, der har stået for projektet, siden de gik i gang.
Sydsjællands Tidende har fulgt bydelen og projektet siden begyndelsen af 2013, hvor vi skrev de første artikler, der er blevet et helt tema om problemerne med vandet og dannelsen af et vandafledningslaug. Artikelserien fik i 2013 en pris, og det var ikke lang tid efter at kommunen fik afsat de nødvendige midler til at få gjort noget ved vandproblemer, der på det tidspunkt var meget markante, og blandt andet betød, at nogle af husene slog revner. I første omgang blev der gravet dræn ned bag Amalievej og ved Færgegårdsvej, som grundejerne kunne koble sig på.
- Nu er hele systemet også gennemgået og spulet, fortæller Allan Schmidt, der påpeger, at der har været nogle problemer med okker, der har sat sig fast i klumper i de tidligere dræn, og det derfor kræver at de nye dræn vedligeholdes og renses. Den opgave påhviler dog grundejerne fremover, men de kan til gengæld glæde sig over tørlagte haver.
 
Gået som det skulle
Kommunen havde også et tilbud om at man kunne få pumper til de værst ramte steder og det er der tre husejere der har benyttet sig af, mens drænet og afvandingen har klaret en del af det andet.
- Umiddelbart er det gået som det skulle og vi håber at folk er glade for det. Vi har ikke fået så mange tilbagemeldinger - de kommer nok mest hvis man er utilfreds - men vi har da talt med flere, der er glade for, at det er blevet gjort, fortæller han.
Som det er nu, er grøften bag Amaliehaven blevet lavet og der mangler lidt småting, blandt andet det arbejde der er i gang ud mod Marienbergvej nu her.
- Det sidste bliver at sløjfe den gamle hovedledning, der skal fyldes op, så vi efterlader det pænt, siger Allan Schmidt og påpeger at noget af den gamle leding er faldet sammen og derfor kan skabe ”huller”, der hvor den ligger, hvis ikke den fyldes op.
Selve projektet skulle i alt  have kostet lige under 2,5 milioner kroner, og ifølge Allan Schmidt, ser det ud til at holde sig lige under budgettet, når det om kort tid er helt færdigt.
 
 
Gå også til avisens temaside om ”Den druknende bydel”, hvor du kan læse de tidligere artikler.
 
Sydsjællands Tidende var i februar 2013 på rundtur i Masnedsund, hvor især husene på Amalievej var ramt... Arkivfoto: Klaus Lohmann

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden