Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Egnsteatret Cantabile 2 er inviteret til at optræde på årets Roskilde Festival. Kunstnerisk leder, Nullo Facchini, glæder sig til udfordringen. Foto: Mille Holst

Der er rift om de lokale teatre

Vordingborgs teatre kan noget særligt. Det har man også fundet ud af i resten af landet. Senest er Kristján Ingimarsson Company inviteret til at optræde som en del af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad, og Roskilde Festivalen har bedt egnsteatret Cantabile 2 om at stå for festivalens scenekunstneriske program.

 

Når Danmark skal vise sig fra sin bedste side, så ringer man til teatrene i Vordingborg Kommune. Sådan ser det i al fald ud lige nu.
Mens Kristján Ingimarsson Company spiller forestillingen ”Morph” på Aarhus Teater som led i Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad, og høster den ene rosende anmeldelse efter den anden, er egnsteatret Cantabile 2 i fuld gang med at forberede sommerens Roskilde Festival. Festivalen har nemlig de senere år haft en Artzone, hvor professionelle og semiprofessionelle performere har underholdt festivalgængerne i dagtimerne. De senere år har der været meget lange køer for at komme ind og opleve scenekunst på musikfestivalen, og de køer vil festivalen gerne af med. Blandt andet derfor er budgettet til Artzone øget i år.
- Kan I love, at der også er noget for dem, der står i kø til jeres performance, fortæller Nullo Facchini fra Cantabile 2, at folkene bag Roskilde festivalen spurgte, da de henvendte sig til teatret for at få dem til at stå for Artzone til sommerens festival.
Det lovede Nullo Facchini, og faktisk sørger han for, at forestillingen starter i køen.
- Jeg synes, det er meget interessant, at de henvender sig spontant, siger han og glæder sig over at rockfestivalen også har øje for den del af sit publikum, der gerne vil opleve andre kunstformer udover musikken.

 

Druk, stoffer og kærlighed
Roskilde Festivalens publikum er et noget anderledes publikum, end det, Cantabile 2 er vant til. Festivalgængerne har ry for at være mere eller mindre konstant fulde, og når man er fuld flytter grænserne sig for, hvad man synes er god opførsel.
- Det er lige som om, ens moralske indkodning forandres, når man kommer ind på Roskilde festival, fortæller Nullo Facchini og fortsætter:
- Det at der ikke er nogen barrierer, det vil jeg gerne sætte fokus på.
Nullo Facchini er således helt på det rene med, at teatrets scenografi og udstyr skal være bevogtet døgnet rundt, men samtidig har han som instruktør og kunstnerisk leder besluttet at tage udgangspunkt i netop de flydende grænser i sin forestilling, som har fået titlen ”Love Shacks”.
- Forestillingen udspringer af den observation, at musik og druk er et vigtigt aspekt af Roskilde Festival, men også alt det, der har at gøre med at møde folk, fortæller Facchini.
- Jeg er ikke så glad for den der alkohol og dope-kultur, som mange mennesker bruger som en nøgle til at få adgang til en mere frigjort tilstand.
- På en måde bliver forestillingen et eksperiment i, hvordan man kan møde den tilstand ud fra en bevidsthed og ikke fordi man er fuld, forklarer han videre.

 

Kærlighedens ansigter
”Love Shacks” bliver bygget op som en spilstruktur der foregår fra klokken ti om formiddagen til ud på eftermiddagen. Deltagerne skal bestå forskellige prøver og tests for at komme videre i forestillingen, hvor man kan opleve forskellige aspekter af kærligheden, men de skal også stemmes videre af andre deltagere.
- Der er nogle mekanismer, vi ikke kontrollerer, fortæller Nullo Facchini, der således opfordrer deltagerne til at kigge indad, hvis de ryger ud.
- Spørg dig selv, hvorfor du røg ud.
Bagefter er man velkommen til at stille sig bag i køen og prøve en anden vej gennem forestillingen, der i alt har seks indgange.

 

De gamle hestebokse på Roskilde Dyrskueplads kommer til at danne rammen om Cantabile 2’s forestilling under sommerens Roskilde Festival. Privatfoto

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
28.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Besigtigelse, Vordingborg Nord Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg