Ruth Fogt (tv.) og Tove Levin (th.) har aldrig mødt hinanden før, men havde en fest på cykelturen fra Nørre Vedby til Vordingborg. Foto: Mille Holst

Det er aldrig for sent at få nye venner

En lang kortege af cykler, med ældre fra områdets plejehjem som passagerer, kørte i sidste uge fra Nørre Vedby over Storstrømsbroen til Vordingborg. Turen vakte begejstring blandt de ældre og glæde blandt dem, de mødte på deres vej. Lokal arrangør håber, at arrangementet vi få flere til at melde sig som cykelchauffør.

Nørre Vedby/Vordingborg En lang kortege af 15 rickshaws kørte i sidste uge fra Nørre Vedby til Vordingborg og tilbage igen. Passagererne var ældre fra Guldborgsund og Vordingborg Kommuners plejehjem, og de nød cykleturen i det gode sommervejr.
- Jeg har aldrig før cyklet over Storstrømsbroen, fortalte Tove Levin, der delte rickshaw med Ruth Fogt. De to kendte ikke hinanden forud for turen, men på sådan en lang cykletur kan man sagtens nå at blive bedste venner.
- Vi har det så sjovt, fortæller Ruth Fogt, der synes turen er en oplevelse af de bedre.
- Det er noget vi har nydt, siger hun.

Vanedannende cykelture
Dagen startede på daginstitutionen Syvstjernen i Nørre Vedby, hvor børnene sang mnorgensang for de ældre. Forinden havde buschauffører hentet de ældre på de forskellige plejehjem, hvor de bor, og samlede alle i Nørre Vedby. I Gåbense havn blev der skænket formiddagskaffe, mens en medarbejder i Vejdirektoratet fortalte om byggeriet af den nye Storstrømsbro.
- Flere af de ældre har jo oplevet den gamle bro blive bygget, fortæller Anne Kristiansen fraforeningen Cykling uden alder, der stod bag dagens cykletur. Bagefter var der frokost på Restaurant Falstria og derefter gik turen over broen til Masnedøfortet og videre til Vordingborg, gennem Algade, hvor der blev gjort ophold og taget fælles fotos på Slotstorvet inden eftermiddagskaffen og kagen kunne indtages på Brænderigården.
- Vi prøver at aktivere lokalsamfundet, hvor vi kommer frem, fortæller Anne Kristiansen, der oplever at disse cykleture, som man i Guldborgsund Kommune arrangerer tre til fire af i løbet af en sommer, skaber fællesskaber på tværs af alder. Desuden får deltagerne - både cyklisterne og passagererne - øjnene op for, hvad der egentlig er muligt, fortæller hun.
- Når de først har været af sted på én cykeltur siger de fleste: Hvornår skal vi af sted igen?, fortæller Anne Kristiansen.
I Vordingborgs afdeling af Cykling uden alder håber Mogens Jensen, at sidste uges tur kan få flere til at melde sig som cykelchauffør. I kommuneh har man nemlig kun to rickshaws til at køre tur med de ældre, men efterspørgslen på cykleture er langt større end de to rickshaws kan overkomme. 

En kortege af livsglæde
Sydsjællands Tidende mødte kortegen af cykler, da den bevægede sig op gennem Algade. Forbipasserende og beboere i gaden vinkede spontant til de ældre, der snakkende og vinkende indtog byen. En nyudsprungen student fra ZBC havde sat sig på en bænk i Algade. Han havde næppe ventet at dén placering ville indbringe ham så mange lykønskninger, som den gjorde. ”Tillykke, tillykke” lød det fra rickshaw efter rickshaw og den unge mand kvitterede med smil og tak.

Ruth Fogt (tv.) og Tove Levin (th.) har aldrig mødt hinanden før, men havde en fest på cykelturen fra Nørre Vedby til Vordingborg. Foto: Mille Holst

Opstilling på Slotstorvet til fælles fototagning. Foto: Mille Holst

Mogens Jensen fra den sydsjællandske afdeling af Cykling uden alder håber, at sidste uges arrangement vil få flere til at melde sig som cykelchauffør. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar