DF er glad for nedskæringerne på ældreområdet...

Med i forliget om kommunens budgetaftale er Heino Hahn fra DF, der glæder sig over, at de ældre nu kan se frem til serviceforringelser for 3,9 mio. kr.
Den og mange andre besparelser gør det nemlig muligt at bruge ca. 125 mio. på et nyt rådhus. 
Ifølge borgmesteren har hans forvaltning anslået, at en renovering af de eksisterende bygninger vil koste 30 mio. kr. 
I dette tal må ligge meget af det der allerede er udført, og jeg tør æde en stråhat på, at renoveringen vil kunne gøres for under 5 mio kr. 
Men hvorfor er venstrefløjen anført af borgmesteren så forhippede på at bruge de penge, som kommunen ikke har, på et nyt rådhus?
Skru tiden tilbage da kommunalreformen var i støbeskeen, og alle lokalpolitikere sagde i kor at det skam ikke handlede om at centralisere. Næ nej forvaltningen ville blive spredt rundt om i kommunen så man undgik tomme bygninger og fik en lokal forankring. Det var i 2007, og her 12 år efter er det sjovt nok centralisering som det hele handler om. Hele forvaltningen skal placeres centralt i et nyt stort rådhus, majestætisk ragende op i bybilledet med sine 6 etager. Her kan borgmesteren og hans kumpaner så sidde på øverste etage og kigge ned på alle de naive borgere der troede det handlede om nærdemokrati og udvikling af lokalområderne. 
At det formodentligt vil koste 200 mio. og ikke 125 mio. er fuldstændig ligegyldigt, for når først magtmonopolet er bygget, er der ingen vej tilbage. Det socialistiske parnas, inkl. dansk folkeparti kan se frem til det forjættede land, hvor al magt udøves et sted langt fra borgerne.
Kun gode gamle Venstre med Michael Seiding Larsen i spidsen, har forstået den opgave som lokalpolitikere skal udføre, nemlig at tjene borgerne og ikke deres egen magtsyge. Godt der snart er vagtskifte på rådhuset.

 

Frederik Backhaus
Viemose Gade 30
4771 Kalvehave

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar