• www.henriks-hvidevarer.dk

Det nye initiativ med artist talk i Hårbøllehuset trak interesserede tilhørere. Foto: Mette Neerup

Dialog med kunstner om kunsten

Lørdag eftermiddag var der sat ramme for et foredrag med billedkunstner Rasmus Røhling i Hårbøllehusets stemningsfulde lokaler. Et foredrag med titlen ” Virtuositet i samtidskunsten”.

Hårbølle Hårbøllehusets kunstgruppe har for første gang inviteret til et ”artist talk”-arrangement. Billedkunstner, Rasmus Røhling, der har sommerhus på Møn, fik æren af at være den første kunstner i dette nye tiltag. Rasmus Røhling er  billedkunstner med fokus på skulpturer og videoværker. Han har nyligt afsluttet et to års undervisningsprofessorat på det fynske kunstakademi. 

Dialog med kunstneren
-”Artist talk” er en ny måde at få kunstneren til at tale om sit kunstneriske udtryk på, fortæller Gitte Geisnæs, der er et af de seks medlemmer af kunstgruppen i Hårbøllehuset. 
- Når kunstneren selv er til stede, har man jo lov at spørge ind til det kunst man ser og få en direkte dialog, forklarer hun videre om en af årsagerne til at kunstgruppen har valgt denne form. 
I dette foredrag er udgangspunktet dog ikke kunstnerens egne værker, idet Rasmus Røhling talte om virtuositet i samtidskunsten, set med hans  øjne. 
Hårbøllehuset og folkene bag kan noget særligt og stedet har virkelig bidt sig fast som et kulturelt knudepunkt på Vestmøn. Det afspejler sig blandt andet i en øget tilflytning af børnefamilier til området, og det er især børnefamilier fra København, der søger til. Men kan jo også måles på at der er opbakning og publikum til et forholdsvist ”smalt” arrangement som det omtalte.
Kunstgruppen oplever, at der generelt er interesse og opbakning omkring de arrangementer de laver. 
- Vi stræber efter at ramme bredt i form af diversitet i arrangementerne, så her både kommer gamle, unge, folk fra nærområdet og folk længere væk fra. Og vi oplever at  folk trækker flere folk til. Vi sigter desuden efter at tiltrække kunstnere med lokalkendskab eller en eller anden form for tilknytning til Møn, afslutter Gitte Geisnæs.

Det nye initiativ med artist talk i Hårbøllehuset trak interesserede tilhørere. Foto: Mette Neerup

Rasmus Røhling er den første kunstner, der giver Artist Talk i Hårbøllehuset. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar