Ved en færdselskontrol på Københavnsvej i sidste uge kunne politiet konstatere, at rigtig mange ikke har styr på en ny lovændring i gødskørselsloven. Men det kan blive meget dyrt, ikke at kende reglerne. Foto: Michael Thønnings

Dyrt at glemme sin registreringsattest

I sommers trådte en ny lov i kraft gældende for varebiler over to tons, og der udstedes meget store bøder for ikke at overholde den. Men rigtig mange har endnu ikke opdaget, at der gælder nye regler for varekørsel.

Politi Siden 1. juli 2019 er nye bestemmelser i godskørselsloven trådt i kraft i forhold til varebiler over to ton. Lovændringen bevirker, at varebiler over to ton regnes for at være en art lastbiler. Det fortæller Søren Skotte, der er politikommissær i færdselspolitiet i Vordingborg.
Ifølge den nye lov, skal man eksempelvis have en uddannelse, et chaufførbevis, hvis man kører med pakker i erhvervsøjemed.
- Man skal lære om reglerne for køretider og pauser, fortæller Søren Skotte som eksempel. 
Politiet har ifølge Søren Skotte givet virksomheder og borgere to måneder fra loven trådte i kraft, til at lære reglerne at kende. Men nu begynder politiet at kontrollere varebilerne og udstede bøder, hvis man ikke har styr på reglerne.
- Der er mange, der ikke er bevidste om den her lov, siger Søren Skotte men oplyser samtidig, at der gives meget store bøder, hvis man ikke overholder den. Er ens varebil eksempelvis registreret forkert koster det 35.000 kroner i bøde, og har man ikke registreringsattesten med sig, får man en bøde på 5.000 kroner, fortæller Søren Skotte.
Da politiet i sidste uge foretog en færdselskontrol på Københavnsvej i Vordingborg, kunne man her konstatere, at rigtig mange endnu ikke har opdaget, at der gælder andre regler end tidligere.
Blandt de 45 kontrollerede varebiler blev fire sigtet for ikke at have medbragt registreringsattest, en blev sigtet for manglende godstransporttilladelse, en blev sigtet for manglende varebilsuddannelsesbevis, en blev sigtet for ikke at have medbragt kørekort, to blev sigtet for manglende transporttilladelse, og en blev sigtet for ikke at have CVR mærkat på bilen.
Vil du vide mere om de nye regler, kan de læses på færdselsstyrelsens hjemmeside www.fstyr.dk, og man er også velkommen til at kontakte lokalpolitiet med spørgsmål til loven.  

Ved en færdselskontrol på Københavnsvej i sidste uge kunne politiet konstatere, at rigtig mange ikke har styr på en ny lovændring i gødskørselsloven. Men det kan blive meget dyrt, ikke at kende reglerne. Foto: Michael Thønnings

Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar