Et kig ned af trappen til stranden - skoven er klædt i de smukke efterårsfarver.
Indenfor er der masser af aktivitetsmuligheder. Fotos: Mette Neerup

Efterårsferien i gang på Geocentret

I efterårsferien er alle sejl sat til på Geocenter Møn. Der er program med særlige oplevelser for børnene alle dage i ugen.  

Borre Der sker lidt af hvert på Geocentret i denne tid og ud over årstidsbestemte aktiviteter som græskarlygter og kastaniedyr, er der også mulighed for at klappe en krokodille, støbe en mosasaurtand eller  lave sin egen vindmølle og få viden om vindenergi og projektet Kriegers Flak. Noget af det som børnene og deres forældre kan blive klogere på er, at Kriegers Flak er opkaldt efter søofficer, Christian Krieger, de kortlagde Østersøen i 1840. Desuden, at det sjældent brugte ord “flak” betyder rev. 
- Vi vil meget gerne have folk indenfor på Geocentret, siger Henrik Juel Hansen, der står klar i workshoppen, til at hjælpe børnene med at konstruere deres egen vindmølle. - Hvis de nøjes med at gå på ned på stranden, går de glip af en masse information om klinten og hvorfor den ser ud som den gør, fortsætter Henrik Hansen, der tidligere har arbejdet som folkeskolelærer, men nu er blevet naturguide på Geocentret.
- Dagen starter lidt stille, men vi har fået meldinger om, at der er udsolgt på Møns Klint camping, og vi forventer at her i løbet af ugen kommer en masse glade gæster og besøger os, tilføjer Helle Juul Hansen, der er formidlingschef og fra morgenstunden har været rundt og starte udstillingen op. 
- I efterårsferien er det mest danskere, der kommer forbi, men op til ugen her, har her været mange tyskere, fortsætter hun, og kan samtidig løfte sløret for indholdet af næste års udstillinger.

Rav og flint
- ”Klintens skjulte skatte” bliver overskriften på de to nye særudstillinger, der åbner den 4. april, når den nye sæson starter. Anders Damaard, der er rav-ekspert, er blevet ansat til at stå for udstillingen og han vil gerne have mønske ravfund med i udstillingen, siger Helle Hansen, der opfordrer mønske rav-findere til at henvende sig til Geocentret, hvis de er interesserede i at udlåne deres ravfund. Den enkelte rav-ejer får endda sin egen “wall of fame” i udstillingen med navn og eventuel findested. 
- Der vil være inklusioner i rav - altså insekter, blomster og blade, der er indlejret i ravet. Rav er jo et slags øjebliksbillede, et kig millioner af år tilbage, siger hun. 
Centret imødeser en travl og spændende vinterperiode med opsætning og indretning af de nye udstillinger.

Gengangere
Dagens første besøgende er ved at indfinde sig. Familien Qwist fra Gentofte har været på Geocentret mange gange før og de er vilde med det. 
- Vi er her i hvert fald en gang om året, siger Trine Qwist, der er mor til Emilie og Phillip, der synes det er sjovt at lede efter fossiler ved stranden. 
- Vi skal med på en guidet tur om lidt og det er fedt at man kan spørge, om det er noget særligt, man har fundet, siger Emilie på 11 år, der tilføjer at de altid kommer til åbningstid og skal prøve det hele og derfor først er færdige, når de lukker. 
I år skal familien overnatte i Stege, men ellers plejer de at køre frem og tilbage. 
- Og så er her bare så flot. På alle årstider. Vi har været her både til påske, om sommeren og så her i efterårsferien, indskyder mor Trine, inden familien suser hen til workshoppen. 

 

Et kig ned af trappen til stranden - skoven er klædt i de smukke efterårsfarver.
Indenfor er der masser af aktivitetsmuligheder. Fotos: Mette Neerup

Trine og Emilie Qwist er taget til Møn fra Gentofte, for de er vilde med GeoCentret.- Det er et fedt sted at være og her er flot på alle årstider, siger Trine Qwist.
Fotos: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar