Formand Willi Becke gør klar til sin første tale ved nytårskuren, hvor blandt andet skolerne var i fokus. I forgrunden ses Steffen Steffensen, samt det tidligere formandsskab, Christian Brix-Hansen og Lonnie Kromann-Nielsen. Foto: Michael Thønnings

Erhvervsformand giver opsang: Der skal ske noget med skolerne i Vordingborg

Nytårskuren for det lokale erhvervslivs top bød på en kort men en konkret opfordring til, at der bliver gjort noget seriøst ved de lokale skoler, der har enorm betydning for erhvervslivet. Også årets foredrag bar præg af, at man vil have mere fokus på erhvervsliv og jobskabelse.

Kommunen I sin korte tale gik erhvervsforeningens nye formand Willi Becke i clinch med politikerne og de lokale folkeskoler, som har akut brug for fokus og forbedring, hvis vores børn - og erhvervsliv - skal have en chance fremover.
- Det kræver vilje og ledelse, men erhvervslivet vil bakke op, lød det fra formanden - direkte adresseret til borgmesteren, der dog var til møde i Jylland.
Når erhvervslivets top hvert år i begyndelsen af januar mødes på Johanneberg til erhvervsforeningens nytårskur, så er det noget de vigtigste virksomheder i lokalområdet prioriterer. Normalt er det netværk og hygge, der er i højsædet, men denne aften var anderledes. Det var første egentlig nytårstale fra Willi Becke, der overtog formandsposten efter Christians Brix-Hansen.
Den tidligere formand har ikke været bleg for at være politisk, men Willi Becke fortalte før sin velkomst, at han blot havde lavet en skriftlig hilsen, som medlemmerne kunne se på hjemmesiden og han at egentlig bare vil sige nogle få ord.
Det blev dog til noget mere,  hvor især opfordringen til at gøre noget for børnene, virkede dybfølt.
- Det er ikke fordi jeg er blevet ”rød”, men man kan ikke være uenig med fru Frederiksen (statsministeren, red.),  i at der skal gøres noget for  de udsatte børn. Ellers er man jo idiot. Men jeg vil også gerne slå et slag for alle de almindelige børn. Dem, der står op hver dag og møder i skole. For skolen er vigtig, sagde Willi Becke, der understregede, at det folkeskolerne her  i området tilbyder, ikke er godt nok - der er ”plads til forbedring”.
- Fokus på folkeskolen - og uddannelse - er vejen frem, sagde han og påpegede, at hvis skolen ikke fungerer så kommer der ikke nye iværksættere, arbejdere og folk der vil være i stand til at få et job og betale deres skat - og så bliver der ikke råd til, at kommunen kan køre rundt.
- Det er jo også påfaldende, at i de byer, hvor erhvervslivet klarer sig godt og ligger højt på listerne, der er skolerne også højt placerede. De følger trop, sagde formanden, der henviste til de mange målinger, undersøgelser og statistikker, hvor flere af de lokale folkeskoler har været i den bund på flere parametre.
Fra politisk side har man lukket ned for debatten om de lokale skoler og ”bedt om ro”, de sidste par år - men med opfordringen fra erhvervslivet, så bliver debatten om skolerne nu genåbnet og spørgsmålet er, om politikerne kan lade dem fortsætte som hidtil.
Der var dog ingen fra byrådets flertal til stede - og kun social- og arbejdmarkedsdirektør Helle Linnet, var med fra embedsmandsside. Men skal man forstå erhvervsforeningsformanden, er der ikke tvivl om, at virksomhederne har fokus på - og brug for -  at der sker forbedringer på folkeskoleområdet i Vordingborg.

 

 

 

Flere jobs og iværksætteri

Steffen Steffensen fortalte, at der er skabt op mod 600 lokale job i løbet af 2019, inden en energidrik-iværksætter fik ordet.

Kommunen Der sker noget på erhvervsfronten i Vordingborg, og selvom der var kritikpunkter, så kunne man til nytårskuren glæde sig over at man fra kommunal side arbejder på, at blive Danmarks bedste håndværkerkommune - noget som formanden lovede at følge tæt i 2020.
Men også i det forgangne år var der glæde at spore, da Steffen Steffensen fra Møn, rejste sig for at følge op på sit projekt om at skabe arbejdspladser i kommunen. 
Da han i 2018 vandt en af erhvervpriserne, opfordrede han til jobskabelse og spurgte om mon ikke de lokale kunne skabe 100 nye arbejdspladser. Det blev afløst til nytåret 2019 af en opfordring om at skabe 200 nye job. Og nu her i år havde han kigget statistikker, hvor der i efteråret lå til at være skabt 350 job, mens der her ved årsskiftet skulle være skabt 600 nye job i Vordingborg kommune. Det skabte naturligvis glæde blandt erhvervsfolkene, inden  de kunne høre et oplæg med en 29-årig iværksætter - Jon Andersen - der har lavet et firma omkring en energidrik - State. Det var en  fortælling om ikke at have taget uddannelse og ikke kunne noget, men være træt af at arbejde på en fiskefabrik og i stedet bruge sine salgs- og overtalelsesevner til få skabt et firma med deltagelse af store sportsstjerner.
Tidligere har det været fortællinger fra cykelryttere, militær- og museumsfolk, der har udgjort nytårskursforedragene og der havde da også været tanker om at få Lars Løkke, men det blev for svært, mens Jakob  Ellemann blev vurderet til at være for ”politisk”. I stedet blev man enige om at fokus skulle være på erhverv, erhvervsliv - og i særdeleshed iværksætteri, som også netop er oppe i tiden.

 

Formand Willi Becke gør klar til sin første tale ved nytårskuren, hvor blandt andet skolerne var i fokus. I forgrunden ses Steffen Steffensen, samt det tidligere formandsskab, Christian Brix-Hansen og Lonnie Kromann-Nielsen. Foto: Michael Thønnings

Der var god snak og positiv stemning i den fyldte sal til nytårskur på Johanneberg i Bakkebølle. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar