• www.henriks-hvidevarer.dk

Formand for Vordingborg Erhvervsforening, Christian Brix-Hansen (tv.) og foredragsholder Per Vimmer, der inspirerede deltagerne med sinde vilde eventyr. Foto: Mille Holst

Erhvervslivets eventyrlige nytårskur

Vordingborg Erhvervsforening holdt i torsdags nytårskur på Stars i Vordingborg. 

Vordingborg Medlemmerne af Vordingborg Erhvervsforening strømmede til fra hele kommunen for at hilse på hinanden og for at høre foredragsholder Per Vimmer fortæller om sine mange og vilde eventyr.
Selvom erhvervsforeningens formand Christian Brix-Hansen er glad for eventyr, så er det nogle andre ting, han har til fælles med dagens foredragsholder.
- Hvis han er eventyrer med stort E, er jeg spejderdreng med lille s, sagde Christian Brix-Hansen i sin præsentation af Per Vimmer. 
De to har begge læst på Harvard og arbejdet i McKinsey. Desuden er de begge fra provinsen - henholdsvis vestsjælland og sydsjælland - og Christian Brix-Hansen inviterede Per Vimmer til dagens arrangement for at inspirere deltagerne til altid at have øje for deres egen passion  - om det så gælder deres virksomhed eller deres frimærkesamling - eller for den sags skyld ethvert andet forhold i livet.
Per Vimmer fortalte således om sine eventyr, der har bragt ham til indianerne i Amazonas' jungle, til faldskærmsudspring over Mount Everest (som den første i verden) og hans ihærdige forsøg på at blive den første dansker i rummet. 
- Der blev han overhalet af en anden dansker, men nu forsøger han at blive den første danske rumturist, fortæller Christian Brix-Hansen, og efter planen vil det kunne ske allerede i 2020.
- Han har stilet ekstremt højt både i sit professionelle virke og personligt, siger erhvervsforeningsformanden og lader opfordringen om at give den gas gå videre til foreningens øvrige medlemmer.

Ny motorvejsstrækning
På et mere lokalt plan er Vordingborg Erhvervsforening optaget af tre vigtige punkter: Lindholm, folkeskolerne og en ny motorvej mellem Rønnede/Næstved/Slagelse.
- Vi har presset på for at få den motorvej. Den er en vigtig del af den fremtidige danske infrastruktur, fortæller Brix-Hansen, der onsdag i indeværende uge skal til møde med transportministeren. Helt konkret forsøger erhvervsforeningen at få planerne om den ny motorvejsstrækning på forårets trafikaftale samt få den gjort til en del af valgkampen.

Bekymring for turismen
Planerne om at lægge et udrejsecenter for udviste asylansøgere på øen Lindholm i Stege Bugt vækker bekymring i erhvervsforeningen.
- Jeg har skrevet til ministeren på erhvervsforeningens vegne. Vi mener det her er noget, der går ud over erhvervslivet og bosætningen - især turistbranchen frygter jeg bliver særlig hårdt ramt, siger Brix-Hansen, der i regi af erhvervsforeningen har været med til at arrangere det borgermøde om Lindholm, der afholdes torsdag aften klokken 19 i Mønshallerne.

Bedre folkeskoler
Folkeskolen har vælret i erhvervsforeningens søgelys i efterhånden en del år.
- Lige siden vi erfarede, at folkeskolen i vores område halter langt bagefter skoler i andre kommuner, siger Christian Brix-Hansen, der ikke nødvendigvis vil have folkeskolen i vores område op blandt landets bedste, måske ikke engang op på middel.
- Men når man måler efter socioøkonomiske parametre, ligger vi langt under, siger han og forklarer at det er en lang sej kamp.
- Det er et langt sejt træk. Det må vi ikke stoppe før vi ligger, hvor vi med rette skal ligge.
- Det vigtigste er, at skolerne lærer børnene det, vi forventer, de lærer, siger han.

 

Formand for Vordingborg Erhvervsforening, Christian Brix-Hansen (tv.) og foredragsholder Per Vimmer, der inspirerede deltagerne med sinde vilde eventyr. Foto: Mille Holst

Der var godt gang i snakken under Erhvervsforeningens Nytårskur. Foto: Mille Holst

Musikken blev leveret live på klaver og saxofon. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar