Et godt budget...

Et godt budget sætter en ny, grønnere retning for Vordingborg Kommune. Vi fik ikke brug for skattestigninger i denne omgang, da vi dels fik flere penge fra staten, end ventet og da partierne bag budgetforliget valgte at bruge lidt af kassebeholdningen i troen på, at den kommende udligningsreform giver et mere lige Danmark i fremtiden.
Det giver os mulighed for at prioritere unge og uddannelse, skoler og skoleklubber og ikke mindst et godt arbejdsmiljø for de kommunalt ansatte.
Der er også blevet plads til store, langsigtede investeringer. En ny daginstitution i Præstø stod højt på vores ønskeliste, nu bliver den virkelighed.
Lige om hjørnet venter et stort erhvervseventyr i Klintholm Havn. Derfor er der afsat penge til forbedringer, udvikling og fremtidssikring af forholdene i havnen.

Og ja - det er også besluttet at bygge anden etape af det nye rådhus. 

I 2011 var kommunalbestyrelsen enig om at udvikle et projekt for et nyt og tidssvarende byggeri på den eksisterende rådhusgrund. En erstatning for det gamle Rådhus, der allerede da var nedslidt og i dårlig stand. Desværre blev det også dengang et valgkamptema og planen blev skudt til hjørne. Første - og alt for dyre - etape blev i stedet opført på en anden grund, hvor bygninger blev købt og revet ned.  Anden etape er en nødvendighed. Der bruges mange penge på vedligeholdelse og APV-påbud. De penge vil i fremtiden kunne bruges meget mere fornuftigt på minimumsnormeringer, skoler, ældre, veje, cykelstier og andet, som der også skal være kommunal økonomi til.
Det ærger os, at Venstre ikke er med i budgetforliget. Måske vil de, hvis de igen får flertal, alligevel bygge 2. etape af rådhuset. Det vil glæde os, men det er da urent trav. Vi havde håbet, at alle ville deltage seriøst og konstruktivt i planlægningen af Vordingborg Kommunes udvikling og fremtid.

Michael Larsen (R) og Else-Marie Langballe Sørensen (SF)
Kastanievej 5a
4760 Vordingborg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar