Ole Holm glæder sig over at det er lykkedes EUC Sjælland at få lokaler i Vordingborg til uddannelsen Teknologi og byggeri på Krondrevet 1A. Foto: Mille Holst

EUC åbner ny uddannelse i Vordingborg

Nu får Vordingborg endnu en uddannelse til byen. Det er EUC Sjælland, der lægger uddannelsen Teknologi og byggeri på Krondrevet 1A med start allerede til
 august.

Vordingborg EUC Sjælland opretter en ny uddannelsesretning i Vordingborg på Krondrevet 1A.
Her vil nuværende 9. og 10. klasses elever fra august kunne starte på det håndværksrettede Grundforløb 1 (GF1) indenfor Byggeri og teknologi. Uddannelsen er rettet mod fagene murer, tømrer, struktør, elektriker og VVS.
EUC Sjælland har i flere år ledt efter egnede lokaler til uddannelsen i Vordingborg, ogf nu er det endelig lykkedes. I de kommende måneder bliver lokalerne istandsat og indrettet med klasselokaler og arbejdsrum. Det betyder blandt andet, at der bliver lavet flere vinduer ud mod Næstvedvej.

- GF1 er et afklaringsforløb. Når de bliver færdige til januar skal de vælge om de vil være murere, tømrere og så videre, fortæller Ole Holm, der er uddannelseschef på EUC Sjælland. Han håber desuden, at EUC får lov til at oprette et Grundforløb 2 på adressen også, så de lokale elever kan fortsætte deres uddannelse i Vordingborg.

Afgangseleverne i folkeskolerne skulle inden 1. marts søge om optagelse på diverse ungdomsuddannelser, og i den kommende tid får EUC således at vide, hvor mange unge, der har søgt om optagelse på en erhvervsuddannelse.
- en ret stor procentdel af de unge under 25, specielt drenge, er ikke i uddannelse i Vordingborg Kommune, fortæller Ole Holm, der derfor er blevet taget imod med kyshånd lokalt.
- Vordingborg Kommune er meget interesseret. De vil være håndværkerkommune og det kræver at der også er uddannelser. Desuden skal de have flere i uddannelse, så man er nødt til at få noget andet ind, som det her, siger Ole Holm. 
Han betragter Krondrevet 1A som en investering, som også vil kunne bruges til efteruddannelse samt diverse kurser for ledige. Men han understreger, at det kun kommer i spil, hvis der ikke kommer elever nok til at starte et hold i Vordingborg.
- Det er tænkt tiul ungdomsuddannelse, siger han og er sikker på, at det, hvis ikke i år, så om ikke andet på sigt lykkes at have uddannelsen Teknologi og byggeri kørende i Vordingborg.

Ole Holm glæder sig over at det er lykkedes EUC Sjælland at få lokaler i Vordingborg til uddannelsen Teknologi og byggeri på Krondrevet 1A. Foto: Mille Holst

I de kommende måneder bliver EUCs nye lokaler istandsat og indrettet, og der kommer skilte op - men allerede nu står der stort værktøj i vinduerne for at signalere, at her sker noget meget snart. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar