Hos Østmøn inlinere træner man ikke bare at løbe stærkt, men også behændighed og balance. Der laves baner med slalom, der køres på et ben, baglæns og meget mere, Foto: Mette Neerup

Fællesskab på hjul

Østmøn inlinere holdt Møn camp i Mønshallerne i weekenden med unge løbere fra flere forskellige klubber i Danmark.

Speedskating - Det er fællesskabet, svarer Nanna Ahlman Hansen prompte, da hun bliver spurgt, hvorfor hun dyrker denne sport. 
- Det er en meget anderledes sport og det er fedt at det er noget som ikke alle gør. Men det vigtigste er at have det sjovt, fortsætter Nanna, der har gået til speedskating på Møn i syv år. Hun er nu 13 år og blev for to år siden optaget i talentgruppen, som arbejder med talentudvikling af de unge i hele Danmark.

Fællesskab
At det er sjovt og at fællesskab betyder meget, er tydeligt for enhver. Mellem den målrettede træning, som fylder en del på campen, er der også tid til snak på tværs af klubber og aldre. 
- De her unge har det virkelig godt sammen. Det er en lille sport, så alle kender hinanden, også dem fra Nordjylland, siger Jan Lundsted, der er træner i Rulnord, som er en klub fra Farum. Han er desuden træner for talentgruppen.
- Vi træner på mange måder og ikke bare i at køre stærkt. Det handler om at få mest fart for mindst energi, fortsætter Jan, der medgiver at sporten har nogle udfordringer, idet den ikke er en olympisk sport og heller ikke er så promoveret i medierne. På trods af de svære kår, er der dog flere løbere, der markerer sig ved konkurrencer i udlandet. 
- Der var endda tre af vores løbere, der stillede op ved de olympiske lege på is, smiler Jan, og tilføjer at forældrenetværket omkring sporten er stærkt og nødvendigt, når der skal køres land og rige rundt til cups.

Fodbold og disco
Programmet i weekenden er tilrettelagt, så der er plads til både de rutinerede løbere og til nybegynderne. Træningen er niveaudelt og ikke aldersdelt. Løberne er derfor fordelt i de to haller, så alle niveauer tilgodeses. Der er 41 tilmeldte til campen. Det er løbere fra syv forskellige klubber i Danmark. En stor del af de tilmeldte kommer naturligvis fra Østmøn inlinere, der i øjeblikket har 23 aktive medlemmer. Foruden træning i at løbe stærkt på skøjterne, er der ind imellem fodbold, hockey eller basket på programmet. Selvfølgelig iført skøjter. 
- De glemmer de har skøjter på, så deres løb bliver mere naturligt, siger Jan Lundsten og tilføjer at det samtidig træner de unges balance og udholdenhed. Derudover er det bare sjovt at gøre noget andet end at køre i ring. Lørdag aften hygges med discofest og mere af det sociale samvær, som fylder meget i sporten.

Plads til flere
Susanne Johansen er træner i Østmøn inlinere. Hun oplever at de børn, der falder for speedskating ofte er børn, der synes at andre sportsgrene er kedelige.
- De synes at det her er sjovt. Her er fart på, vi bruger bolde og nogle slår vejrmøller med skøjter på, siger hun og tilføjer at man skal falde 50 gange før man bliver god. 
- Vi har en stærk korpsånd, hvor vi passer på hinanden. Vi er desuden skrappe med at man ikke må bande her. Hvis man gør det, skal man give min mand, Edwin is, afslutter Susanne med et smil, inden hun skal af sted på skattejagt med gruppen af løbere. Østmøn inlinere har altid plads til flere medlemmer og gerne fra hele Vordingborg Kommune. Østmøn inlinere er nemlig den eneste af sin art i kommunen. De vintertræner indenfor i henholdsvis Mønshallerne i Stege og Østmønhallen i Hjertebjerg. Om sommeren foregår træningen udenfor. Det er muligt at låne rulleskøjter til en start. Man skal dog huske at have cykelhjelm med. Kontakt gerne Pernille Skov Manthey for yderligere information på mobilnummer: 22 73 65 65.
 

Hos Østmøn inlinere træner man ikke bare at løbe stærkt, men også behændighed og balance. Der laves baner med slalom, der køres på et ben, baglæns og meget mere, Foto: Mette Neerup

Magnus Normann Jeppesen fra Vesterbro rulleskøjteklub, Sebastian Johansen og Frederik Sass fra Næstved speedskating klub. De tre drenge kender hinanden på tværs af klubber, blandt andet fordi de mødes på camps som disse. Speedskating er en lille sport, hvor alle kender hinanden. Forbundet for sporten, Rullesport Danmark har foruden talentgruppen også bruttotruppen, hvorfra løbere udtages til landsholdet. I bruttogruppen er Magnus Normann Jeppesen (til venstre i billedet) på 13 år den yngste. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar