• www.henriks-hvidevarer.dk

Hans og Alice Riishøj fra Vestmøn, der deltager for første gang, men bestemt ikke sidste. Foto: Mette Neerup

Fællesspisning bringer mennesker sammen

Mønshallen dannede i onsdags rammen om fællesspisning, arrangeret af ældresagen Møn/Bogø, som led i den landsomspændende begivenhed ”Danmark spiser sammen”. Det var den nyvalgte formand, Stig Ryhl, der bød velkommen og sagde; ”vær så god”. 

Møn - Flere end 350.000 danskere føler sig ensomme, og det gør Ældresagen noget ved. Ensomhed mistrives i fællesskaber - og en god måde at blive ensomheden kvit på er, at blive frivillig, sagde Stig Ryhl, ny formand for Ældresagen På Møn, der onsdag havde inviteret til fællesspisning i Mønshallerne.  
Især de frivillige blev fremhævet i åbningstalen og men en særlig frivillig, blev fremhævet denne dag. Fritze Hvidt Røder, der modtog klapsalver, buket og nål, for at have været frivillig i ti år. - Jeg synes det er så vigtigt at der er nogen, der har føling med ældregruppen i Danmark, siger hun om hvorfor hun har valgt, at bruge tid i Ældresagens regi. 
- Der er nogen, der er helt alene og hvis man kan få fat i dem og give dem lidt mere indhold i livet, er det dejligt, fortæller den frivillige, der blandt andet underviser i engelsk i Ældresagens lokaler.
Omkring 170 mennesker havde benyttet sig af lejligheden til at spise sammen, deriblandt Alice og Hans Riishøj fra Vestmøn. 
- Jeg har faktisk været medlem af Ældresagen i 30 år, men det er første gang vi er med til et arrangement, fortæller Hans Riishøj.
- Vi trænger til at komme lidt ud og lære nogle nye mennesker at kende, supplerer Alice Riishøj og begge bedyrer, at de har stor lyst til, at benytte sig af flere af Ældresagens tilbud.

Godt humør bag baren
Det er ofte omkring baren, der hygges ekstra. Her er i hvert fald smil og glad betjening. 
-”Yd og nyd”-princippet. Det er det vi agerer i, siger René Kjærulff, der sammen med Per Jørgensen i den grad ser ud til at nyde, mens de yder. 
- Det er ikke alle, der har knækket koden, men når man giver noget får man noget igen, fortæller Rene Kjærulff, der føler at det frivillige arbejde er en naturlig forlængelse af de menneskelige værdier, som han sætter højt. 
-Ja! Jeg har kun boet på Møn i syv år, men er med i Ældresagens ”Den hjælpende hånd”, fortæller Per Jørgensen, der sammen med sin kone faldt for Møn og flyttede hertil fra København. 
- Min kone syntes, at Møn var den kønneste ø hun havde set og vi er blevet behandlet så godt, smiler han. Konen, Ester, er i øvrigt også er involveret i flere af Ældresagens aktivitetstilbud.
- En god fest starter altid med en sang, proklamerede Stig Ryhl, der skruede op for volumen på humøret ved, at synge for til fællessangen ”Kom maj du søde milde”. Derefter serverede de frivillige maden og eftermiddagen blev nydt i det gode selskab.

Hans og Alice Riishøj fra Vestmøn, der deltager for første gang, men bestemt ikke sidste. Foto: Mette Neerup

Stig Ryhl, der for nylig er blevet formand for Ældresagen på Møn/Bogø, byder velkommen og takker de mange frivillige - blandt andre Fritze Hvidt Røder, der modtager blomster for at have været frivillig i ti år. Foto: Mette Neerup

170 spisende gæster fyldte godt op i Mønshallerne. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar