• www.henriks-hvidevarer.dk

Mogens Frandsen, formand i Musikforeningen Cæcilia, byder publikum og orkester velkommen til årets Nytårskoncert i Den Bøhmiske hal. Foto: Mette Neerup

Fantastisk musikalsk festfyrværkeri

Fredag aften bød symfoniorkestret Copenhagen Phil på en forrygende musikoplevelse i den Bøhmiske hal i Stege gamle sukkerfabrik.

Lendemarke Repertoiret spændte bredt fra operetteindslag henover musicalnumre til latinamerikanske tangorytmer med sopran Signe Asmussen og crooner Bobo Moreno i forgrunden og dirigent Mei-Ann Chen til at lede det 65 mand store orkester.
Musikforeningen Cæcilia stod bag nytårskoncerten, der har været afholdt i den gamle hal tre år. Belært af de to foregående års succes, havde foreningen i år opstillet 300 stole. 
- Vi har solgt 128 billetter i forsalg, udtaler medlem af Cæcilia, Lone Greve, der står i indgangen og tager imod billetter sammen med Anni Nielsen. Sidste år var der opstillet 200 stole og det forslog ikke. 
- Folk har jo stået i kø i timevis for at komme ind og få en god plads, smiler Lone Greve, som fortæller at der ikke er nummererede pladser og derfor gælder først til mølle princippet.

Forventningens glæde
Bente og Morten Grønager er kommet fra Vordingborg for at overvære koncerten.
- Det er første gang vi har tid til at være her, fortæller Bente, der oprindeligt kommer fra Lendemarke og kender Sukkerfabrikken ind og ud, fra da den fungerede som fabrik. 
- Vi er rigtig glade for klassisk musik og vi glæder os meget til at opleve lyden her, som vi har hørt skulle være fantastisk, siger Bente Grønager.

Formandens suk
- Vi er så kede af, at vi har mistet vores landsdelsorkester, Storstrøms symfoniorkester, der lukkede ned i december, siger formand for Cæcilia, Mogens Frandsen, der giver økonomi samt udfordringer med at tiltrække musikere til orkestret skylden for lukningen. 
- Heldigvis har vi stadig Copenhagen Phil, der nu er hele Sjællands symfoniorkester, fortsætter Mogens Frandsen, der dog samtidig udtrykker bekymring for også dette orkesters fremtid. 
- Orkestret skal spare otte procent over de næste tre år, som et led i planen om besparelse på alle offentlige kulturelle institutioner og jeg frygter konsekvensen, siger Mogens Frandsen og understreger, at risikoen ligger i at det kan blive svært at nyde den her form for musikalsk underholdning i blandt andet vores område, hvis ikke vi har et ”omrejsende” symfoniorkester.

Underholdning i top
Alle bekymringer om fremtiden var dog ikke at spore i den festlige stemning, der allerede i de første minutter af koncerten, blev sparket godt og grundigt i gang med ouverturen fra Strauss operette ”Flagermusen” og det under kyndig ledelse af den karismatiske dirigent Mei-Ann Chen. Senere blev publikum underholdt af Signe Asmussen og Bobo Moreno, der foruden humor og indbyrdes ping-pong, lagde deres stemmer til lydtæppet.
 

Mogens Frandsen, formand i Musikforeningen Cæcilia, byder publikum og orkester velkommen til årets Nytårskoncert i Den Bøhmiske hal. Foto: Mette Neerup

Bente og Morten Grønager fra Vordingborg er kommet til Møn for at overvære koncerten. Det er første gang de er i den Bøhmiske hal til koncert. Foto: Mette Neerup

Dirigent Mei-Ann Chen bukker for publikum sammen med sit orkester. Foto: Mette Neerup

Copenhagen Phil gav Nytårskoncert i Den Bøhmiske hal. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar