To gang firs år - og et stort engagement - blev fejret til Inge og Herbert Silz fødselsdag i Farmorhuset. Foto: Michael Thønnings

Fantastiske firsårige fejret i Farmorhus

Energiske og engagerede Inge og Herbert Silz, har aldrig fortrudt de kom til Vordingborg - i sidste uge fejrede de dobbelt 80-årsdag i Farmorhuset.

Vordingborg I stedet for gaver, så kunne folk komme penge her i bøtten til SOS Børnebyerne. Eller her, for at støtte Farmorhuset, fortæller Inge Silz, der onsdag i sidste uge blev fejret sammen med gemalen, Herbert, i anledning af begges 80-års dage.
Hele dagen forinden havde hun stået og lavet frikadeller  - heldigvis - for en strøm af gæster kiggede forbi festen og det åbne hus i Farmorhuset.
Og ægteparret er, om nogen ,egnagerede. I alt mellem himmel og jord, så de fleste har nok bemærket dem i en debat eller i en lokal forening, hvor de altid har været med. I hvert fald så længe de har boet her byen, for de var faktisk 50 år, før de rykkede fra Rødovre til kongebyen.
- Herbert var på et reklamebureau, hvor de ansatte en ung mand. Han rykkede så til Vordingborg for at åbne eget, og spurgte om Herbert ville hertil. Vi kom så forbi for at spise frokost og boede på hotellet. Vi havde kun en dag til at beslutte det, men her var så dejligt, at vi sagde ja, selvom folk syntes, at det var helt vildt at flytte som 50-årige, siger Inge Silz. 
Hun gør dog klart, at det bestemt ikke er noget de har fortrudt.
Til at begynde med havde de blot en lejlighed under taget i en bygning på Algade, men med penge fra salget af et hus Herbert arvede fra sin onkel i Hannover, kunne de købe huset på Elmeallé, hvor de har boet lige siden.
Netop det tyske har været gennemgående for begge, for måske hører man nok stadig en snert tysk i Herberts accent, mens Inge nåede 25 år som tysklærer her i området, hvor hun blandt andet stod for privat undervisning for lokale børn med tyske aner. 
- Der er faktisk nogle af dem, jeg har haft siden de gik i anden klasse, der har været forbi. Det her været helt fantastisk at se alle de folk der er kommet, siger Inge Silz, der både havde orkester på dagen (en gave fra Herbert), samt morgenmad, frokost og kage til kaffen, for dem, der kom ud på eftermiddagen.
Og fejring i Farmorhuset?
- Jamen Herbert havde været dirigent til generalforsamlingen - og jeg er aktiv her - så der sagde Farmor, at det selvfølgelig skulle fejres her, siger Inge Silz.
- Det er et dejligt sted og folk har været meget interessere i stedet - især dem, der ikke kendte det. Jeg synes godt de kunne bruge noget mere opbakning med økonomien - men der må vi så hjælpe, hvor vi kan, siger Inge Silz, der ikke lægger skjul på engagementet, der ikke er blevet mindre, selvom de begge har rundet de 80.

To gang firs år - og et stort engagement - blev fejret til Inge og Herbert Silz fødselsdag i Farmorhuset. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar