Der var fyldt i sommerteateret, da Farmorhuset spillede Bamses store badedag. Bamse kiggede forbi efter Tommy Tryl måtte aflyse sin forestilling. Fotos: Trine Saugstrup

Farmorhuset jonglerer med traditionerne

Det har været en klar succes for Farmorhuset at flytte sommeraktiviteterne i skolernes sommerferie fra lørdag til torsdag.

 

 

Vordingborg  Som hver torsdag i juli måned siver en dejlig duft af pandekager ud i Algade, denne velduft kommer fra Farmorhusets gård. 

Inde i gården har de voksne taget plads under parasollerne, mens nogle af børnene leger i gården har andre søgt ind til de kreative borde, hvor det ikke gør noget, hvis der bliver spildt maling på de røde og hvid ternede duge. Hos farmor er der blandt meget andet mulighed for at male sten, porcelænsfigurer og blive malet i hovedet. 

 

En klar succes

I denne sommerferie er sommeraktiviteterne blevet flyttet fra lørdag til torsdag. Det var en spændt og lidt nervøs farmor, der i starten af juli stod klar til at tage i mod gæster. Men det gik over al forventning. Ja, det er endda endt med at hun har taget i mod gæster fra nær og fjern. En torsdag var der ti forskellige nationaliteter, som havde besøgt Farmorhuset.

Det har været en succes. Så let kan det fortælles.

-  Der har været flere gæster i år. Jeg tror det skyldes, at der er tid, og hvor det nu er ferie så skal de ud og opleve, fortæller farmor. Der allerede nu kan slå fast, at de til næste år vil holde fast i torsdagene i sommerferien. 

En af de mere rutinerede besøgende hos farmor er Selina Nielsen på syv år.

- Jeg elsker at være her og lege, siger Selina mens hendes øjne stråler.

Som en professionel står hun med en føntørrer, så hun kan få tørret det egern som hun har fået malet i sin yndlingsfarve, orange. Med en finger tjekker hun et par gange om egernet er tør nok. Men til trods for varmen fra både føntørreren og den stegende hede fra solen, så må hun væbne sig med tålmodighed. Men det er svært. Dog har hun stadigvæk overskud til at fortælle, at hun i dag også har fået gravet 60 gram guld, og hvis man skulle være i tvivl, så har hun valgt at blive malet i hovedet som en tiger. Hun kunne selv vælge fra en malebog, og hun valgte tigeren, fordi den har sådan en flot farve.

I farmorhuset handler det om tradition og nærvær, og selvom der også bliver tænkt i udvikling, så er der noget som aldrig vil ændre sig.

- Pandekageopskriften bliver der ikke ændret ved, ligesom den fortsat forbliver en hemmelig, siger Farmor med et stort smil. 

Trine

 

Der var fyldt i sommerteateret, da Farmorhuset spillede Bamses store badedag. Bamse kiggede forbi efter Tommy Tryl måtte aflyse sin forestilling. Fotos: Trine Saugstrup

Selina Nielsen ved hvordan føntørreren skal drejes og vendes, for at få figuren tør hurtigst muligt.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar