• www.henriks-hvidevarer.dk

Det er tid til fastelavn og dermed til at slå katten af tønden. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Fastelavn er mit navn

Søndag byder på en række fastelavnsfester over hele området for både små og store barnlige sjæle.

Fastelavn Fastelavn er indgangen til påske, og den er fra gammel tid en fest, hvor man slog gækken løs. For lige om hjørnet ventede fastetiden, hvor sulemaden blev lagt til side for en stund. Der er også en slags hedensk forårsrite indblandet. Katten af tønden hentyder til et hedensk renselsesritual. Mens fastelavnsriset er til fremme af frugtbarheden. - I kirken er festen helt og holdent baseret på kristendom af luthersk afstøbning, hvor alle katolske og hedenske indslag er fjernet. Vi har kun navnet tilbage og den folkelige fest, fortæller John  Thøfner fra Kalvehave menighedsråd, der ligesom en række andre lokale kirker lægger hus til årets fastelavnsfester.

Ørslev, Kastrup, Jungshoved
På søndag den 3. marts bliver der fejret fastelavn overalt i vores område. Blandt andet byder Ørslev kirke velkommen til fastelavnsfest klokken 13 mens Kastrup kirke fejrer fastelavn klokken 10.30 i kombination med en børnegudstjeneste, der afslutter minikonfirmandforløbet. Alle er velkomne til at klæde sig ud og der vil efterfølgende være tøndeslagning i præstegården arrangeret sammen med lokale spejdere.
På Jungshoved skole arrangeres fastelavnsfest for børn, forældre og bedsteforældre klokken 13-15.

Skibinges fastelavnsfest
Også i Skibinge Kirke er der fastelavnsfest - her klokken 14 og for hele familien. Festen indledes med en gudstjeneste, hvor kirkens børne- og ungdomskor deltager. Efterfølgende vil der være tøndeslagning for børn og barnlige sjæle ved Kirkehuset i Skibinge, hvor årets kattekonge og dronning skal kåres. Bagefter serveres fastelavnsboller og sodavand til de yngste, mens forældrene kan slukke tørsten over en kop te eller kaffe med en tilhørende fastelavnsbolle. 

Fastelavn i Kalvehave
Klokken 10.30 fejres fastelavn på søndag i Kalvehave Kirke i samarbejde med spejderne i området. En familiegudstjeneste med børn i alle farver og udklædninger indleder festen og efterfølgende slår børnene katten af tønden i den nærliggende have. Der serveres fastelavnsboller og saftevand til børn, samt kaffe og te til de voksne.

Fastelavnsfest hos Carsten Jensen Biler
Søndag den 3. marts står i fastelavns tegn hos Skodaforhandler Carsten Jensen Biler i Vordingborg.
Børn i alle aldre inviteres til at komme og slå katten af tønden i tidsrummet 12-13.30 og bilforhandleren uddeler præmier til både kattekonger, kattedronninger og dagens absolut bedst udklædte. 
Til fastelavnsfesten byder Carsten Jensen Biler på fastelavnsboller og sodavand til børnene og kaffe til de voksne.
Vil du med til fastelavnsfest hos Carsten Jensen Biler skal du tilmelde dig senest 1. marts til f435keni@smc.dk. Husk at angive, hvor mange I kommer.
Blandt dagens kattekonger og -dronninger findes desuden en vinder af et gavekort for to voksne og to børn til Lalandia samt biografbilletter. Vinderen af denne konkurrence trækkes dog først den 18. marts.
 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar